Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΗΠΑ:7.000.000 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους

xeri-dinei-leftaΟ αριθμός των ιδιοκτητών ακινήτων που δε μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, ακόμα και μετά τις ρυθμίσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για φθηνότερους όρους δανεισμού, σχεδόν διπλασιάστηκε το Μάρτιο.  Αυτή η αδυναμία συνεχίζεται από τον Ιανουάριο απειλώντας να «ακυρώσει» τελείως τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Σχεδόν 7.000.000 νοικοκυριά στις ΗΠΑ βρίσκονται πίσω στην αποπληρωμή των δανείων και με αυτές τις ρυθμίσεις η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ευελπιστεί να βοηθήσει τουλάχιστον τους μισούς.

Οι προσπάθειες για αλλαγή των όρων δανεισμού είχαν ξεκινήσει ήδη από τα τέλη του 2008 μεταξύ τραπεζών και δανειζόμενων. Ωστόσο, από αυτούς που είχαν χρησιμοποιήσει τότε τις ιδιωτικές ρυθμίσεις, σήμερα. το 60% περίπου αδυνατεί να ακολουθήσει τις πληρωμές.

Με το νέο πρόγραμμα ρυθμίσεων του προέδρου Ομπάμα ακολουθείται μία πιο δραστική τακτική καθώς μειώνονται τα επιτόκια για όλα τα στεγαστικά δάνεια. Επίσης, σε πολλά δάνεια αυξάνεται ο χρόνος αποπληρωμής ακόμα και για παραπάνω από μία πενταετία.

Οι περισσότεροι από τους δανειζόμενους δεν θεωρούν ότι αυτές οι ρυθμίσεις τούς έχουν βοηθήσει πραγματικά. Εκτός από τα στεγαστικά δάνεια, πρέπει να αποπληρώσουν δάνεια προηγουμένων ετών για καταναλωτικές και άλλες ανάγκες που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες τους.

Έρευνες τις κυβέρνησης δείχνουν ότι για κάθε 10 δολάρια που κερδίζουν οι δανειζόμενοι, τα 6 πηγαίνουν στην αποπληρωμή δανείων.

Οι ιθύνοντες του ομοσπονδιακού προγράμματος, όμως δηλώνουν αισιόδοξοι. Ευελπιστούν ότι οι ρυθμίσεις που τίθενται σε εφαρμογή θα φέρουν αποτελέσματα τα οποία, όμως, μπορεί να αργήσουν να φανούν. Το ίδιοι ελπίζουν και οι τράπεζες που τρέμουν στη σκέψη ότι όλο και περισσότερα νοικοκυριά δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki