Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αύξηση τιμών κατοικιών 19,6% σε ένα μήνα

gyalino-ktirioΤα μεσιτικά γραφεία στο Μοντρεάλ βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρόβλημα που οι συνάδελφοι τους στις ΗΠΑ θα εύχονται να είχαν. Η προσφορά κατοικιών δεν ανταποκρίνεται στη ζήτηση.
Στο Καναδά η κρίση του ’08 άγγιξε την αγορά ακινήτων όπως και τις υπόλοιπες χώρες της υφηλίου. Ωστόσο, σήμερα, οι Καναδοί αντί να προσπαθούν να βρούν τρόπους ανάκαμψης της αγορά, ανησυχούν περισσότερο για τις αυξητικές τάσεις των τιμών στα ακίνητα.
Η Καναδική Ένωση Αγοράς Ακινήτων ανέφερε το προηγούμενο μήνα ότι η μέση τιμή των ακινήτων αυξήθηκε κατά 19,6% τον Ιανουάριο σε σχέση με το προηγούμενο μήνα, συνεχίζοντας έτσι τις αυξήσεις των τιμών από το φθινόπωρο. Στις ΗΠΑ, αντιθέτως, η αντίστοιχη αύξηση κυμαίνεται στο 2,6%.
Οι αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ότι «δεν εκπλήσσονται τόσο από την άνοδο των τιμών αφού αυτή είναι το αποτέλεσμα των χαμηλών επιτοκίων. Το πραγματικό ερώτημα είναι τί θα συμβεί την επόμενη χρονιά, καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ αυτή η άνοδος αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μία φούσκα».
Θεωρούν, επίσης, ότι η ύφεση του ‘08 δεν χτύπησε στη καρδιά των ακινήτων καθώς γενικότερα στο Καναδά οι τιμές δε παρουσίασαν τρομερές αυξομειώσεις με τα επιτόκια να παραμένουν χαμηλά.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν να συνεχιστεί η αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά κατοικίας ενόψει της άνοιξης. Αισιοδοξούν, επίσης, ότι θα υπάρξει και άνοδος της προσφοράς η οποία θα σταθεροποιήσει τις τιμές και θα αποφευχθεί μία ενδεχόμενη «φούσκα». Ωστόσο, σε λιγότερο από δύο χρόνια από τη κρίση της αγοράς ακινήτων, οι αναλυτές συνιστούν συγκροτημένες επενδύσεις και όχι τολμηρές κινήσεις,

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki