Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πώς θα γίνετε πρέσβης της Nutopia στη θέση του Τζον Λέννον

dentrisio-spitiΓια κάτι περισσότερο από 3 εκατ. δολάρια μπορείτε να αποκτήσετε την πρεσβεία της φανταστικής χώρας που δημιούργησαν ο Τζον Λέννον και η Γιόκο Όνο το 1973, στη Νέα Υόρκη, για να διεκδικήσουν διπλωματική ασυλία από τις διώξεις που αντιμετώπιζε το αστέρι της ροκ για χρήση μαριχουάνας…
Η ιστορία είναι πραγματική, και η «πρεσβεία» της Nutopia (αυτό είναι το όνομα της φανταστικής χώρας που επινόησαν ο Λέννον και η Όνο) βρίσκεται στο νούμερο 1 της White Street, στην περιοχή TriBeCa του Μανχάτταν. Ιδιοκτήτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, είναι ο κ. Peter Townsend, αρχιτέκτονας, ο οποίος από το 1976 που έμεινε στο κτίριο (αρχικά ως ενοικιαστής και από το 1980 ως ιδιοκτήτης) λάμβανε επιστολές που απευθύνονταν στους πρεσβευτές της Nutopia, Τζον Λέννον και Γιόκο Όνο. Οι δυο τους είχαν «δημιουργήσει» τη χώρα και την πρεσβεία την Πρωταπριλιά του 1973, ανακοινώνοντας ότι η Nutopia δεν έχει σύνορα, ούτε νόμους πέρα από τους νόμους του Σύμπαντος... Δήλωσαν ως έδρα της πρεσβείας τη διεύθυνση 1 White Street, αυτοδιορίσθηκαν πρεσβευτές της και ζήτησαν διπλωματική ασυλία προκειμένου να μην απελαθεί ο Λέννον με αφορμή την καταδίκη του για χρήση μαριχουάνας το 1968 στη Μ. Βρετανία. Οι φαν του ζεύγους έστελναν εκεί την αλληλογραφία τους, μη γνωρίζοντας προφανώς ότι οι Λέννον και Όνο δεν έμειναν ποτέ σε αυτό το κτίριο.
Τα πρώτα χρόνια ο κ. Townsend προωθούσε την αλληλογραφία στην πραγματική κατοικία του ζεύγους, στο κτίριο Ντακότα που βρίσκεται επίσης στο Μανχάτταν, ως το 1980 οπότε ο Λέννον δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του.
Η «παρεξήγηση» αυτή δεν είναι η μοναδική για τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, το όνομα του οποίου είναι ομόηχο με εκείνο του κιθαρίστα της γνωστης ροκ μπάντας «The Who», Pete Townshend. Με αποτέλεσμα οι φαν των Who που έβρισκαν το τηλέφωνο του καλλιτέχνη στον τηλεφωνικό κατάλογο να ξυπνούν τον… λάθος Townsend (χωρίς “h”) στις 3 τα ξημερώματα για να του ζητήσουν εισιτήρια για συναυλίες…
Αν όλα αυτά σας εξιτάρουν, η φανταστική πρεσβεία της ανύπαρκτης Nutopia μπορεί να γίνει δική σας με 3,25 εκατομμύρια πραγματικά δολάρια. Ειρήσθω εν παρόδω, ο κ. Townsend την είχε αγοράσει το 1980 προς 150.000 δολάρια. Αλλά τότε ήταν απλά ένα ακόμη κτίριο της Νέας Υόρκης, χωρίς τους μύθους της ροκ που το συνοδεύουν σήμερα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki