Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΗΠΑ:Η πολτική αποδίδει καρπούς

spiti-dolla-zygariaΑπό το τελευταίο τρίμηνο του 2009, ο αριθμός των καθυστερημένων πληρωμών των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ έχει μειωθεί σημαντικά. Μόλις το 3,63% των δανειζόμενων έχει καθυστερήσει τις πληρωμές από 30 έως 60 ημέρες σε σχέση με το 3,9% το προηγούμενο τρίμηνο. Η μείωση μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη αρκεί, όμως, να αναλογιστούμε ότι το τελευταίο τρίμηνο το έτους, είναι η πιο δύσκολη περίοδος για τους καταναλωτές λόγω των αυξημένων επιβαρύνσεων της εορτινής περιόδου.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η μείωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι σταδιακά περιορίζεται η ανεργία και οι απολύσεις έχουν μειωθεί σημαντικά. Επίσης το ομοσπονδιακό πρόγραμμα για οικονομική βοήθεια ύψους 1,5 δις. δολαρίων στις αποπληρωμές δανείων φαίνεται ότι αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Τα χρήματα θα διατεθούν αρχικά στους ανέργους δανειολήπτες καθώς και σε αυτούς που η αξία των κατοικιών τους έπεσε χαμηλότερα και από το ποσό δανεισμού τους.
Ωστόσο, τίποτα δεν βεβαιώνει τους οικονομολόγους ότι αυτή η μείωση θα συνεχιστεί αφού το πρόβλημα παραμένει δυσεπίλυτο στις πολιτείες που επλήγησαν περισσότερο από τη πτώση των τιμών ακινήτων, όπως η Καλιφόρνια και η Φλόριντα. Εκεί, οι δανειολήπτες αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες από οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας και το ομοσπονδιακό πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι αρκετό για να σώσει τα χαμηλότερα  κοινωνικά στρώματα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki