Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Υπομονή" το μήνυμα απο τις ΗΠΑ

spiti-dolla-zygariaΣτην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν αυτήν την εβδομάδα,σκόπρπισαν σκεπτικισμό καθώς :
α) Οι τιμές των κατοικιών στις 20 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας με βάση τον δείκτη S&P’s/Case Shiller σημείωσαν νέα μικρή πτώση τον Νοέμ.’09 κατά -0,2% σε μηνιαία βάση, μετά από πτώση τους κατά -0,1% και τον Οκτ.’09. Σε ετήσια βάση, η πτώση περιορίστηκε στο -5,3% από το πολύ χαμηλό επίπεδο του Νοεμ.’08. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές των κατοικιών με βάση το δείκτη της Ομοσπονδιακής Ένωσης Χρηματοδότησης της αγοράς κατοικίας (FHFA) σημείωσαν άνοδο κατά 0,7% σε μηνιαία βάση και 0,5% σε ετήσια βάση τον Νοέμ.’09, μετά από αύξησή τους κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Οκτ.’09.
β) Οι πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών σημείωσαν μεγάλη πτώση κατά -16,7% σε μηνιαία βάση τον Δεκ.’09 (πολύ μεγαλύτερη του αναμενομένου), μετά την αύξησή τους κατά 7,4% τον Νοέμ.’09. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις αυτές ήταν ακόμη αυξημένες κατά 15,0% τον Δεκ.’09 (από τα πολύ χαμηλά επίπεδα του Δεκ.’08). Ωστόσο, η μεγάλη πτώση των πωλήσεων τον Δεκ.’09 αποτελεί επαναφορά τους σε πιο κανονικά επίπεδα, από τα πολύ υψηλά του Νοεμ.’09, όπου είχαν ανέλθει επειδή οι αγοραστές ανέμεναν ότι η φορολογική επιστροφή στην αγορά κατοικιών που ίσχυε έως το τέλος Νοεμ.’09 δεν θα
επεκτεινόταν στους επόμενους μήνες. Έτσι, παρά το ότι τα κυβερνητικά μέτρα ενίσχυσης των
αγοραπωλησιών κατοικιών επεκτάθηκαν έως τον Μάιο.’10, οι πωλήσεις έπεσαν τον Δεκ.’09 με την
συμβολή και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
γ)Ο αριθμός των κατοικιών που εισήλθε στο στάδιο της κατασκευής σημείωσε επίσης πτώση τον Δεκ.’09 κατά -4,0% σε μηνιαία βάση, μετά από αύξησή του κατά 10,7% τον Νοέμ.’09, ενώ σε ετήσια βάση ήταν αυξημένος ελαφρά κατά 0,2%. Ωστόσο, ο αριθμός των εκδοθεισών αδειών οικοδομών αυξήθηκε
σημαντικά κατά 10,9% σε μηνιαία βάση τον Δεκ.’09, μετά από αύξησή του κατά 6,9% και τον Νοέμ.’09. Σε ετήσια βάση ήταν αυξημένος κατά 15,8%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki