Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το γερμανικό παζλ

Περισσότεροι Γερμανοί επέλεξαν να αγοράσουν αντί να νοικιάσουν την κατοικία τους, καθώς οι αποδόσεις των εναλλακτικών επενδύσεών τους μειώθηκαν εξαιτίας του χαμηλού επιτοκίου του ευρώ.

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν έως και κατά 10% σε ορισμένες πόλεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης το 2013, προκαλώντας ανησυχίες στους οικονομολόγους για φούσκες στην αγορά ακινήτων.

Αντίστοιχα, στις ΗΠΑ στην αγορά ακινήτων, όπως δήλωσε ο Lew, οι τιμές των ακινήτων επέστρεψαν στα «προ της κρίσης επίπεδα», και η συνολική οικονομία ανακάμπτει, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση εξακολουθεί να χρειάζεται να ενισχυθεί.

Στο μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία βυθίστηκε σε χαμηλό 18 μηνών τον Ιούνιο, καθώς ο δείκτης Οικονομικών Προσδοκιών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών Ερευνών ZEW έχασε 3,3 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 29,8 μονάδες (λίγο πάνω από τον μακροχρόνιο μέσον όρο των 24,7 μονάδων). Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη κάμψη του δείκτη στη σειρά.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, καθηγητής Clemens Fuest, «η γερμανική οικονομία αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά περαιτέρω πρόοδος γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Είχαμε ένα καλό α' τρίμηνο το 2014 χάρις στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, όμως έχουμε ενδείξεις πως το β' τρίμηνο θα είναι πιο αδύναμο».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki