Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρέχουν οι τιμές στην Βρετανία

Ανοδικά κινήθηκαν ξανά το Μάιο οι τιμές κατοικιών στη Μ. Βρετανία, παρά τις ενδείξεις στους υπόλοιπους τομείς ότι η δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων μπορεί να επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nationwide Building Society που είδαν την Τρίτη το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, οι τιμές κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 0,7% σε μηνιαία βάση το Μάιο και 11,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα πάντα με την Nationwide.

Η ραγδαία αύξηση στις τιμές ακινήτων έχει εγείρει ανησυχίες πως η Μ. Βρετανία μπορεί να βιώνει μια στεγαστική φούσκα που μπορεί να «σκάσει» αν τα επιτόκια επανέλθουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, επιφέροντας βαριές ζημίες σε τράπεζες και δανειολήπτες.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας τη Δευτέρα έδειξαν πως ο αριθμός των εγκρίσεων των στεγαστικών δανείων στη Βρετανία υποχώρησε τον Απρίλιο για τρίτο διαδοχικό μήνα, ένδειξη πως οι νέοι αυστηρότεροι κανόνες στην αγορά έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητοί.

Ωστόσο, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide, Robert Gardner, υποστήριξε πως είναι πολύ νωρίς να υπολογίσει κανείς το αν έχει αρχίσει να «παγώνει» η αγορά ακινήτων, επικαλούμενος τα πολύ χαμηλά επιτόκια αλλά και την υγιή ζήτηση.

Οι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας θα αποφασίσουν αυτό τον μήνα για το αν θα λάβουν περαιτέρω μέτρα κάνοντας χρήση των λεγόμενων «μακρο – προληπτικών» εργαλείων. Οι επιλογές τους περιλαμβάνουν την θέσπιση ορίων στο ποσό που θα μπορούν να δανείζονται οι δανειολήπτες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki