Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κάτω στην Ολλανδία πάνω στη Βρετανία

Η πτώση στις τιμές των ακινήτων στην Ολλανδία συνεχίστηκε τον Δεκέμβριο με μειωμένο ρυθμό, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Συγκεκριμένα, οι τιμές υποχώρησαν 6,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, ποσοστό μικρότερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Το Νοέμβριο οι τιμές υποχώρησαν 6,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Από το αποκορύφωμα τους το 2008, οι τιμές έχουν υποχωρήσει 16,6% επιστρέφοντας στα επίπεδα των αρχών του 2004. Η πτώση των τιμών έχει επηρεάσει σημαντικά την ολλανδική οικονομία καθώς τα νοικοκυριά έχουν σφίξει τις ζώνες τους ώστε να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Τα νοικοκυριά στην Ολλανδία είναι ανάμεσα στα πιο χρεωμένα στην Ευρώπη λόγω των υψηλών χρεών σε ενυπόθηκα δάνεια.

Αντίθετα , μηνιαία αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου σημείωσαν οι τιμές κατοικίας στη Βρετανία τον Ιανουάριο, ενώ σταμάτησαν να υποχωρούν σε ετήσια βάση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Nationwide.

Ειδικότερα, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, ενώ συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2012 παρέμειναν αμετάβλητες, αποφεύγοντας τη μείωση για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τόσο σε μηνιαίο όσο και ετήσιο επίπεδο, τα στοιχεία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

«Αν και η δραστηριότητα στην αγορά στέγης παραμένει στάσιμη βάσει των ιστορικών κριτηρίων, υπάρχουν μικρές ενδείξεις ανάκαμψης της δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide, Ρόμπερτ Γκάρντνερ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki