Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ενδείξεις ανάκαμψης στη Κύπρο

spiti-dolla-zygariaΑνάκαμψη για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο στέλλοντας έτσι ένα σαφέστατο μήνυμα ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Όμως, παρά τα θετικά νέα οι αγοραπωλησίες ακινήτων παραμένουν σε συγκριτικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό που αναμένουν όλοι είναι σε ποιο στάδιο θα έρθει η σταθεροποίηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κτηματολόγιο το Νοέμβριο, μεταβιβάστηκαν 1114 ακίνητα αξίας 153,6 εκατ. ευρώ (δηλωμένη αξία), περίπου 5% περισσότερα από τον Οκτώβριο. Το Σεπτέμβριο είχαν γίνει μεταβιβάσεις 1042 τεμαχίων αξίας 135,2 εκατ. ευρώ.
Την αντίστοιχη περυσινή τριμηνία οι μεταβιβάσεις ακολουθούσαν πτωτική πορεία. Το Νοέμβριο του 2008 είχαν γίνει μεταβιβάσεις 1234 ακινήτων αξίας 173,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις 10% περισσότερα από φέτος.
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου μεταβιβάστηκαν 9857 τεμάχια συνολικής αξίας 1,32 δις ευρώ. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν μεταβιβαστεί 17343 τεμάχια αξίας 2,99 δις ευρώ. Δηλαδή η μείωση σε τεμάχια ανήλθε στο 43% και σε αξία στο 56%

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki