Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΚΥΠΡΟΣ:Επενδύουν σε δρόμους

grafiko-anodosΟλοταχώς για την έναρξη εργασιών για ένα από τα πλέον μεγαλεπήβολα οδικά έργα της τελευταίας δεκαετίας στη Λεμεσό κινούνται οι αρμόδιοι. Πρόκειται για τον κάθετο αυτοκινητόδρομο Γενικού Νοσοκομείου - λιμανιού, για την κατασκευή του οποίου υπογράφηκε χθες το συμβόλαιο με την ανάδοχο εταιρεία.
Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. και θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 66 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δαπάνη για την Α΄ Φάση, η οποία περιλαμβάνει το τμήμα μέχρι τη λεωφόρο Πάφου στα Κάτω Πολεμίδια, ανέρχεται σε 24 εκ. ευρώ και θα συμπληρωθεί σε δυόμισι χρόνια. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου αυτοκινητοδρόμου μήκους 2,7 χιλιομέτρων με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και συστήματος αποχέτευσης ομβρίων, το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση του μείζονος προβλήματος των πλημμυρών, που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η δυτική Λεμεσός.

Ο παρακαμπτήριος
Επίσης  υπογράφηκαν και τα συμβόλαια για την κατασκευή και τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στον παρακαμπτήριο Λεμεσού. Η δαπάνη του έργου είναι της τάξεως του 1.7 εκ. ευρώ και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2010 και να συμπληρωθούν σε περίπου δέκα μήνες. Το έργο αφορά την κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης και την επέκταση - σε ύψος - υφιστάμενων τοίχων σε τμήματα του παρακαμπτήριου μεταξύ των κόμβων Γερμασόγειας, Λινόπετρας, Μέσα Γειτονιάς, Αγίας Φύλας, Πολεμιδιών και Ορφανίδη, έτσι ώστε να τοποθετηθεί πάνω σε αυτούς διαφανές ηχοπέτασμα ύψους 2 και 3 μέτρων σε μήκος 2.600 μέτρων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου του, μέσα στην επόμενη τριετία θα τοποθετηθούν ηχοπετάσματα σε περιοχές απ΄ όπου διέρχονται αυτοκινητόδρομοι ή δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας, στους οποίους η ταχύτητα κυμαίνεται πάνω από 80 χλμ. την ώρα και ο θόρυβος ξεπερνά τα 70 ντεσιμπέλ την ημέρα και τα 65 το βράδυ. Για τον σκοπό αυτό θα δαπανηθεί κονδύλι 6 εκ. ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki