Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η ακριβή Αθήνα

Την 22η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 62 αγορές με κριτήριο την αξία των κατοικιών καταλαμβάνει η Αθήνα σε έκθεση για τη διεθνή αγορά, που διενήργησε η Coldwell Banker Real Estate. Η έκθεση συγκρίνει οικίες που περιλαμβάνουν τέσσερα υπνοδωμάτια και δύο μπάνια σε 30 χώρες και 62 αγορές εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά. Η Αθήνα καταλαμβάνει την 22η θέση, με τη μέση τιμή της κατοικίας με τα παραπάνω χαρακτηριστικά να ανέρχεται σε περίπου 633 χιλ. δολάρια.

Η πιο ακριβή είναι η περιοχή Neuilly-sur-Seine που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού και είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και έδρα της εφημερίδας International Herald Tribune. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας με 3,6 εκατ. δολάρια και δύο ακόμη περιοχές της, με 2,56 εκατ. και 1,95 εκατ. δολάρια αντίστοιχα. Η ευρύτερη περιοχή του Παρισιού παράγει πάνω από το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της Γαλλίας σύμφωνα με την έκθεση.

Ακολουθεί στην κατάταξη το Μιλάνο με την αξία των κατοικιών αυτού του είδους στα 1,91 εκατ. δολάρια. Η Ιταλία έχει ακόμη τρεις περιοχές με τα πιο ακριβά σπίτια στις πρώτες 20 θέσεις της γενικής κατάταξης της Coldwell Banker Real Estate. Από τις υπόλοιπες χώρες, η Ισπανία δίνει το παρών με τη Μαδρίτη, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ε.Ε. με αξία κατοικίας τα 1,87 εκατ. δολάρια. Εντύπωση προκαλεί η παρουσία δύο περιοχών του Βιετνάμ, η μια στο Ανόι και η άλλη στην Ντανάνγκ, στη 16η και 17η θέση της κατάταξης, με την αξία των κατοικιών να υπολογίζεται σε 816 χιλ. δολάρια και 803 χιλ. δολάρια αντίστοιχα. Οι πιο φθηνές περιοχές για την απόκτηση τέτοιων κατοικιών ανάμεσα στις 62 που εξετάστηκαν είναι η Σαλίνας στον Ισημερινό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki