Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Υπεραξίες 40% σε δύο χρόνια

Θέλετε κέρδη 40% σε λιγότερο από δύο χρόνια; Αν ναι, τότε θα πρέπει να πάτε στην Ινδία. Οι τιμές των κατοικιών στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας , την Βομβάη , έχουν αυξήθεί κατά 40% σε λιγότερο από δύο χρόνια, και βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα από εκείνα του 2008, σύμφωνα με την Jones Lang LaSalle.

Οι τιμές σε κατοικίες που βρίσκονται στις ακριβότερες συνοικίες της Βομβάης φτάνουν και τα $ 2.000 το τετραγωνικό πόδι . Παρόλα αυτά υπάρχουν ενδείξεις ότι η αγορά κατοικίας είναι σε διαδικασία επιβράδυνσης και ότι μια διόρθωση είναι πιθανή . Η εταιρεία , μάλιστα , προειδοποιεί ότι οι τιμές θα μπορούσαν να πέσουν από 10 έως 15% μέχρι το τέλος του έτους. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι πωλήσεις έχουν μειωθεί από 30% έως 35% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές και οι αγοραστές σπιτιών κρατούν στάση αναμονής. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών μάλιστα αναφέρουν ότι ο «όγκος των συναλλαγών είναι απίθανο να ανακάμψει τους επόμενους μήνες, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών και των αυξήσεων των επιτοκίων δανεισμού».

Η Κεντρική τράπεζα της Ινδίας ακολουθεί μία αυστηρή πιστωτική πολιτική, αυξάνοντας τα επιτόκια εννέα φορές από το Μάρτιο του 2010, και οι αναλυτές προβλέπουν ότι έρχονται και νέες ς αυξήσεις επιτοκίων. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε 7,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι 8,2% των προβλέψεων που έκαναν αναλυτές σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters. Παράλληλα τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν από 8,5%- 9,5% που ήταν πριν από δύο χρόνια, σε 11,5.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki