Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προτιμούν: Ν.Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι...

Η παγκοσμιοποίηση έχει περάσει πλέον και στην αγορά κατοικίας καθώς τα τελευταία χρόνια οι αγοραστές πολυτελών κατοικιών που αγοράζουν σε μία ξένη χώρα πληθαίνουν.

Στο Λονδίνο, μια έκθεση διαπιστώνει ότι το 65% των αγοραστών πολυτελών κατοικιών είναι ξένοι. Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το σωματείο μεσιτών του Μαϊάμι Association of Realtors, σχεδόν το 60% του συνόλου των πωλήσεων το τελευταίο έτος σε ολόκληρη την πόλη έγιναν σε αγοραστές από χώρες του εξωτερικού. Περίπου οι μισοί από τους αγοραστές πολυτελών κατοικιών στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν, είναι από το εξωτερικό. Ανάλογα φαινόμενα καταγράφονται και στο Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ και στη Ρώμη. Πλέον, η παγκοσμιοποίηση ακόμα και στα αστικά σπίτια είναι μία πραγματικότητα στην οποία δεν υπάρχει η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Αλλά δεν είναι μόνο οι πλούσιοι που αγοράζουν. Σύμφωνα με στοιχεία το 7% περίπου των αγοραστών κατοικίας στις ΗΠΑ είναι ξένοι. Σύμφωνα με την National Association of Realtors, το 18% των Μεσιτών στην αγορά των ΗΠΑ ανέφερε την πώληση ενός σπιτιού σε ένα τουλάχιστον ξένο το 2010 , έναντι 12% το 2009. Η σύνθεση αυτών των αγοραστών αλλάζει, αντικατοπτρίζοντας τις αλλαγές στην παγκόσμια οικονομική σκηνή. Οι αγοραστές από τη Ρωσία επέστρεψαν, και ο αριθμός εκείνων που προέρχονται από τη Βραζιλία, όπου η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 7,5% πέρυσι αυξήθηκε .Οι Αυστραλοί αγοράζουν σπίτια στο Aspen. Στην Τάμπα της Φλόριντα, πολίτες της Βενεζουέλας αγοράζουν condos στην παραλία. Φυσικά δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται και η συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα των κινέζων που αγοράζουν όχι μόνο στις ΗΠΑ , αλλά και στο Λονδίνο και στο Παρίσι Δεν αναζητούν μόνο σπίτια αλλά και κάθε μορφής ακίνητα όπως επαγγελματικά κτίρια, γη ακόμα και αμπελώνες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki