Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ξεκίνησε η ανάκαμψης

Έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων των ΗΠΑ, ωστόσο κάποια αρνητικά στοιχεία που ακόμη εμφανίζονται δεν επιτρέπουν την υπόθεση ότι ο κλάδος έχει πράγματι εισέλθει σε πορεία ανάκαμψης με μακροπρόθεσμη προοπτική. Για παράδειγμα, σημειώνεται και η πτώση των εκδοθεισών αδειών οικοδομών κατά -0,9% σε μηνιαία βάση και -28,7% σε ετήσια βάση τον Σεπτ.’09, μετά την αύξησή τους κατά 2,8% σε μηνιαία βάση τον Αύγ.’09.
Οι  πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 9,4% σε μηνιαία βάση τον Σεπτ.’09 μετά από μείωσή τους κατά -2,9% τον Αύγ.’09, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν τον Σεπτ.’09 κατά 9,2%. Επίσης, οι τιμές των ακινήτων με βάση τον δείκτη Standard & Poor’s/
Case-Shiller στις 20 μητροπολιτικές περιφέρειες των ΗΠΑ αυξήθηκαν για 4ο συνεχή μήνα κατά 1,2% σε μηνιαία βάση τον Αύγ.’09, διαμορφώνοντας την πτώση τους σε ετήσια βάση στο -11,3%. Ωστόσο, τον Αύγ.’09 οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ με βάση το δείκτη FHFA (του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Χρηματοδότησης Ακινήτων των ΗΠΑ) σημείωσε μείωση κατά -0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,3% τον Ιούλ.’09.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki