Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κίνα: ελέγχουν τις ξένες επενδύσεις στα ακίνητα

Σύμφωνα με δηλώσεις του κινέζου Υπουργού Εμπορίου, η Κίνα θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ξένη επένδυση στην αγορά ακινήτων της χώρας. Ο Υπουργός ζήτησε από τις τοπικές αρχές να αυξήσουν την εποπτεία και τον έλεγχο στις επενδύσεις από το εξωτερικό, κάτι που σημαίνει πως το ξένο κεφάλαιο πλέον δεν θα μπορεί να κερδοσκοπεί με την ίδια ευκολία όσο παλαιότερα αγοράζοντας και πουλώντας τεράστιες εκτάσεις γης. Στις δηλώσεις του, ο Υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο που διαχειρίζεται τη Γη και τους δημόσιους πόρους καθώς και το κινεζικό «επιμελητήριο» για το εξωτερικό εμπόριο.

Οι ξένες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Κίνας αυξήθηκαν κατά 48% (20δις δολλάρια) το 2010, παρά το γεγονός ότι η κινεζική κυβέρνηση προσπάθησε από τις αρχές της χρονιάς να εισάγει μία σειρά μέτρων που θα αντιμετώπιζε τη κερδοσκοπία.

Τα κρατικά στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δείχνουν ότι οι τιμές ακινήτων αυξήθηκαν κατά 0,3% το Νοέμβριο του 2010 και 7,7% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, ότι όντως οι τιμές της αγοράς επιβραδύνονται παρά τη συνεχόμενη αύξηση τους, οπότε το πλάνο της κυβέρνησης είναι στο σωστό δρόμο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki