Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προβλήματα για το πρόγραμμα κατοικιών της Βραζιλίας

Το Μάρτιο του 2008, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, έθεσε σε εφαρμογή το κυβερνητικό πρόγραμμα " Το Σπίτι μου, Η ζωή μου" με σκοπό να μειώσει το έλλειμμα κατοικιών που παρατηρείται στη χώρα και να βοήσει αρκετές φτωχές οικογένειες να βγουν από την εξαθλίωση.

Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, το πρόγραμμα συναντά πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του. Η γραφειοκρατία έχει εμποδίσει τους ιθύνοντες του προγράμματος σε πολλά θέματα, με το σημαντικότερο να είναι αυτό της έκδοσης των φθηνών δανείων ενώ μέχρι τον Αύγουστο του 2010 είχαν παραδοθεί μόλις 3,600 σπίτια από τα 275,000 που προορίζονται συνολικά.

Εδώ και ένα μήνα, αρκετές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν δηλώσει την απροθυμία τους να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αφού, όπως δηλώνουν, "έχουν συνηθίσει να κάνουν πιο εύκολα και γρήγορα τις δουλειές τους".

Το συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα θεωρείτο ως το πιο σημαντικό της κυβέρνησης του πρώην προέδρου. Η σημερινή πρόεδρος, που προέρχεται από το κόμμα του Λούλα, δεν θα "παίξει" με την αποτυχία και θα προσπαθήσει να σώσει το πρόγραμμα αλλά η κατάσταση θεωρείται από τους ειδικούς "αρκετά περίπλοκη".

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki