Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο Σόρος και η στεγαστική κρίση

Πως έβγαλε ο Σόρος τεράστια κέρδη απο την στεγαστική κρίση;Η αγορά κατοικίας είναι ένα ενδιαφέρον παράδειγμα της θεωρίας του . Ο διεθνής κερδοσκόπος υποστήριξε ότι όταν οι δανειστές μπορούσαν εύκολα να έχουν πρόσβαση στην αγορά χρήματος παρείχαν και αυτοί την δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να πάρουν δάνεια . Και αυτό έκαναν .

Με τα χρήματα στο χέρι, αυτοί οι άνθρωποι αγόρασαν τα σπίτια, πράγμα που οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για κατοικίες. Η αύξηση της ζήτησης επέφερε την άνοδο των τιμών. Οι υψηλότερες τιμές ενθάρρυναν τους δανειοδότες να δανείζουν περισσότερα χρήματα. Οι ενέργειες των δανειστών και των αγοραστών είχαν άμεση επίδραση στην τιμή του εμπορεύματος. Φυσικά , η αγορά θεωρούσε ότι το επίπεδο της ζήτησης και των τιμών της κατοικίας είναι ορθολογικές αφού αυτές οδηγήθηκαν από τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς. Εκεί ακριβώς διαφοροποιείται η επενδυτική του στρατηγική αφού αυτός θεώρησε ότι η εικόνα αυτή ήταν αποτέλεσμα της ανορθολογικής συμπεριφοράς των επενδυτών και δεν αντανακλά την πραγματική κατάσταση της αγοράς.

Μια επένδυση που βασίζεται στην ιδέα ότι η στεγαστική αγορά θα συντριβεί ήταν η πρακτική που ακολούθησε ο Σόρος και φυσικά στοιχημάτισε σε αυτή. Τι έκανε ; Προχώρησε σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών κατασκευαστών πολυτελών κατοικιών αλλά και τραπεζών που χρηματοδότησαν όλη αυτή την «φούσκα» Και φυσικά κέρδισε…

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki