Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Άγνωστο" το μέλλον της βρετανικής αγοράς ακινήτων για τους αναλυτές

Η βρετανική αγορά ακινήτων είναι πολλές φορές προάγγελος εξελίξεων για την ηπειρωτική Ευρώπη. Γι’ αυτό αρκετό ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις αρκετών αναλυτών της χώρας που είναι άκρως αντιφατικές μεταξύ τους.

Οι δείκτες της αγοράς ακινήτων δείχνουν ότι ο Νοέμβριος παρουσίασε μείωση 10% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι και βάσει των ίδιων στοιχείων επισημαίνεται ότι είναι ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας που η αγορά έχει πτωτική τάση. Αρκετοί αναλυτές, όμως, από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες real estate στη Βρετανία, συνιστούν ηρεμία αφού, όπως λένε, το Νοέμβριο « η αγορά δείχνει πάντα μία μικρή κάμψη» και προσθέτουν ότι «το 2011 η κατάσταση θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα».

Σε μακροπρόθεσμη προοπτική, τα στοιχεία της αγοράς των τελευταίων μηνών έχουν προκαλέσει φόβους σε αρκετό κόσμο αφού αναδεικνύουν τεράστια προβλήματα στην αγορά κατοικίας. Οι δανειστές είναι νευρικοί, οι επενδυτές αμήχανοι και δεν βάζουν τα χρήματα τους εύκολα σε επενδύσεις που έχουν το παραμικρό ρίσκο ενώ οι τιμές των κατοικιών μειώνονται και τα επιτόκια αρχίζουν να αυξάνονται. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φωνές από τη Τράπεζα της Αγγλίας που υποστηρίζουν ότ, λόγω αυτών των δεδομένων, οι τιμές των κατοικιών θα μειωθούν κατά μέσο όρο 7% το 2011.

Να θυμίσουμε ότι η Βρετανία και το Λονδίνο μέχρι και τη κρίση του '08 βρίσκονταν στο πυρήνα του χρηματοπιστωτικού παιχνιδιού και τα κέρδη από την αγορά ακινήτων ήταν τεράστια.

Συμπέρασμα: οι βρετανοί αναλυτές συμφωνούν ότι δεν συμφωνούν. Μπορεί η μεν αγορά να μην πάει καλά το τελευταίο εξάμηνο αλλά ουδείς γνωρίζει αν αυτό θα σημάνει ανάκαμψη ή όχι το 2011. Και αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στους επενδυτικούς κύκλους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki