Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σίγουρη επένδυση η Βιέννη

Η αγορά κατοικίας στη Βιέννη σημείωσε αύξηση τιμών 9,9% το τρίτο τετράμηνο του 2010. Είναι η μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειωθεί από το 1992. Συγκριτικά, η αύξηση του πρώτου με το δεύτερο τετράμηνο της χρονιάς ήταν κατά πολύ μικρότερη, στο 3,7%.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι τιμές των κατοικιών στην υπόλοιπη Αυστρία σημείωσαν ελαφριά κάμψη αφού το δεύτερο και το τρίτο τετράμηνο παρατηρήθηκε μία ελαφριά μείωση των τιμών μεταξύ 0,6 και 0,9%.

Να σημειωθεί ότι, οι τιμές των κατοικιών στη Βιέννη είναι συνεχώς ανοδικές από το 2004 και παρατηρείται ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα στο κέντρο της πρωτεύουσας από τράπεζες, επιχειρήσεις και διάφορα ιδρύματα. Στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης, οι τιμές έχουν διπλασιαστεί σε λιγότερο από μία δεκαετία. Η ζήτηση είναι σταθερή ισχυρή (ακόμα και το 2008) ενώ η προσφορά μικρή, με αποτέλεσμα οι τιμές των διαμερισμάτων να μη χάνουν την αξίας τους.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η σημερινή ισχυρή αύξηση των τιμών στη Βιέννη, πιθανώς να αντικατοπτρίζει μία στροφή του επενδυτικού κεφαλαίου σε πιο σίγουρες επενδύσεις καθώς η ανάπτυξη της Αυστρίας είναι αδύναμη. Η οικονομική σταθερότητα της χώρας απειλείται από τα μεγάλα ελλείμματα και τη κρίση στην ευρωζώνη που έχουν πυροδοτήσει η Ιρλανδία και η Ελλάδα.

Η συνολική οικονομική ανάπτυξη της Αυστρίας αναμένεται να βρίσκεται στο 1,9% για το 2010 και στο 1,7% για το 2011. Για την επόμενη χρονιά, τα πάντα είναι ρευστά καθώς θα γίνει μία προσπάθεια να περιοριστεί το έλλειμμα από το 4,3% στο 3,1% και αυτή η πολιτική είναι άγνωστο κατά πόσο θα επηρεάσει τους επενδυτές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki