Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η ανορθολογική μεσαία τάξη της Κίνας

Οι Κινέζοι αφήνουν άδειες κατοικίες δημιουργώντας φούσκα στην αγορά, προειδοποιούν βρετανοί αναλυτές. Η άνοδος της μεσαίας τάξης στη Κίνα, έχει συνδεθεί με την αγορά κατοικιών στα αστικά κέντρα. Τα χαμηλά επιτόκια και οι περιορισμοί που υφίστανται οι κινέζοι για επενδύσεις στο εξωτερικό, έχουν οδηγήσει σε άνοδο των πωλήσεων των ακινήτων.

Το περίεργο είναι ότι αρκετά από αυτά τα ακίνητα αντί να ενοικιαστούν, μένουν κενά με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι πιστεύουν ότι από τη στιγμή που ένα νέο διαμέρισμα θα κατοικηθεί, χάνει μέρος της αξίας του, οπότε προτιμούν να το αφήσουν ξενοίκιαστο προσδοκώντας μεγαλύτερα κέρδη στο μέλλον!

Πολλοί δυτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία μεσαία τάξη χωρίς αστική εμπειρία, κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μέχρι στιγμής ο πλούτος που παράγεται είναι αρκετός και η οικονομία (και η αγορά ακινήτων) εξελίσσεται ομαλά, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται για μία φούσκα που θα σκάσει, σε περίπτωση που η κινεζική μεσαία τάξη δεν μάθει να συμπεριφέρεται με τους νόμους της αγοράς.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki