Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Βουλιάζει η αγορά κατοικίας στην Ιρλανδία

Η μέση τιμή κατοικίας στη Βόρεια Ιρλανδία έχει πέσει κάτω από £ 150.000 για πρώτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα. που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ulster , ο μέσος όρος των τιμών είναι £ 148.243 - κάτω από £ 163.459 που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με οικονομολόγους ακόμα και οι δυνητικοί αγοραστές αποθαρρύνονται από την αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές Οι συντάκτες , ο καθηγητής Alastair Adair, Καθηγητής Stanley McGreal και ο Δρ Ντέιβιντ McIlhatton, δήλωσαν ότι η ύφεση σε αριθμούς ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά. Η σημαντική πτώση στις τιμές των κατοικιών είναι αποτέλεσμα της έλλειψης εμπιστοσύνης στην αγορά. Ενδεχομένως, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με περικοπές των δημοσίων δαπανών και τις επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα.Στο Μπέλφαστ η μέση τιμή των κατοικιών μειώθηκε κατά 21,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος πέφτοντας σε £ 138.131.

Η υψηλότερη τιμή ήταν στο νότιο Μπέλφαστ, όπου ο μέσος όρος μειώθηκε απότομα σε £ 183.560, και ακολουθεί με £ 174.459 το ανατολικό. Αντίθετα στη υποβαθμισμένη δυτική πλευρά η μέση τιμή είναι £ 125.096 και στη βόρεια £ 97.293. Η έρευνα έδειξε ότι η αγορά γίνεται όλο και πιο προσιτή, σε τιμές που σε επίπεδα χαμηλότερα των £ 100.000

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki