Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ευρώπη: η αγορά ακινήτων ανακάμπτει μόλις σε τέσσερις χώρες

Η Λεττονία είχε τις καλύτερες επιδόσεις, ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες ,στην αγορά ακινήτων για το πρώτο μισό του 2010. Οι τιμές για ένα τυπικό διαμέρισμα αυξήθηκαν κατά 9,38% μέχρι και τον Ιούνιο του 2010.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Λεττονία, ήταν η χώρα που υπέφερε περισσότερο εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με τις τιμές των ακινήτων να μειώνονται κατά 33,83% το 2008 και 52,81% το 2009!

Ωστόσο, από τον Οκτώβριο του 2009 οι τιμές σταμάτησαν να πέφτουν και από τότε συνεχώς αυξάνονται.

Η Φινλανδία, η Νορβηγία και το Η. Βασίλειο ήταν οι επόμενες τρείς χώρες με ισχυρές αυξήσεις των τιμών το πρώτο μισό της χρονιάς.

Στη Φινλανδία, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 8,89% ενώ στο Ελσίνκι η άνοδος έφτασε ένα 12,6%. Η Φινλανδία άρχισε να ανακάμπτει από τη κρίση από το φθινόπωρο του 2009 και από τότε συνεχίζει δυναμικά.

Στη Νορβηγία, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν 6,6% την ίδια περίοδο, μετά τη σχετικά μικρή πτώση (6%) το 2008.

Και στη Βρετανία παρατηρείται μία αύξηση το πρώτο μισό της χρονιάς, της τάξης του 5,87%. Ο τομέας των κατασκευών νέων κατοικιών σημείωσε αύξηση 17,7% τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε σχέση με την ίδια εποχή τη προηγούμενη χρονιά. Συνολικά, η οικονομία της χώρας έχει αναπτυχθεί κατά 1,1% μέχρι στιγμής το 2010.

Οι συγκεκριμένες χώρες έχουν ανακάμψει πιο δυναμικά και γρήγορα σε σχέση με άλλες στη Γηραιά Ήπειρο. Αρκετές δεν έχουν ανακάμψει καθόλου μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Δανία, η Ισλανδία, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Σλοβακία  και η Λιθουανία, ενώ η Πορτογαλία, η Κροατία και η Ιρλανδία συνεχίζουν να βλέπουν τις τιμές της αγοράς ακινήτων να μειώνονται.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki