Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μειώθηκαν κι' άλλο οι τιμές κατοικιών στην Ισπανία

Οι τιμές κατοικιών στην Ισπανία μειώθηκαν μεταξύ 3,7% και 5% τους τελευταίους δώδεκα μήνες (τα στοιχεία μέχρι τέλη Σεπτέμβρη).

Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 1,832 ευρώ, μειωμένα από 1,903 ευρώ σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ( μέχρι και 20%) παρατηρούνται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των ισπανικών ακτών, όπως η Μάλαγα και το Κόστα ντελ Σολ. Σε άλλους τουριστικούς προορισμούς όπως η Μάλαγα οι μειώσεις των τιμών είναι μικρότερες και κυμαίνονται μεταξύ 4% και 5%.

Οι τιμές άγγιξαν τη κορυφή τους το Δεκέμβριο του 2007, με μέσο όρο ανά τ.μ. 2.590 ευρώ, έχουν δηλαδή μειωθεί περίπου 5% μέσα σε τρία έτη.

Οι τιμές μειώθηκαν δραματικά το τελευταίο τετράμηνο του έτους. Οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι ότι οι τιμές των ακινήτων θα συνεχίσουν να μειώνονται τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Οι οικονομολόγοι είναι επιφυλακτικοί και δηλώνουν ότι είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις για το επόμενο έτος.

Οι μειώσεις των τιμών κατοικίας έρχονται την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει και η ισπανική οικονομία δυσκολεύεται να ανακάμψει. Οι κατασχέσεις κατοικιών από τις τράπεζες συνεχίζονται και αυτό είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει τους ειδικούς της αγοράς

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki