Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ανησυχία για την αγορά κατοικιών στη Πορτογαλία

 

Η μέση τιμή των κατοικιών στη Πορτογαλία μειώθηκε κατά 0.3% το δεύτερο τετράμηνο του 2010 μετά από μία αύξηση των τιμών τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με πορτογάλους αναλυτές.

Η άνθηση της αγοράς ακινήτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1990 μέχρι τη κρίση, δεν ακούμπησε σε τέτοιο βαθμό τη Πορτογαλία λόγω των σχετικά κακών οικονομικών επιδόσεων της όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, λόγω των πολιτικών που ακολουθήθηκαν για τον έλεγχο των τιμών της ενοικίασης κατοικίας στις δύο μεγάλες πόλεις (Λισσαβώνα, Πόρτο), το ενδιαφέρον στις κατοικίες μεταφέρθηκε στα προάστια των πόλεων δημιουργώντας υπερπροσφορά ενώ παράλληλα το κέντρο των πόλεων αφέθηκε στη τύχη του.

Ωστόσο, και η Πορτογαλία επλήγη από τη κρίση. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις επαρχίες Αλεντέζο και Ζέντρο, οι σημερινές τιμές είναι 11% και 13% χαμηλότερες σε σύγκριση με τις τιμές του 2007.

Την ίδια στιγμή σε κρίση βρίσκεται και ο κατασκευαστικός τομέας. Ο αριθμός των νέων κατοικιών για το 2010 είναι μικρότερος,  έως και 50% σε κάποιες περιοχές, ακόμα και από εκείνον του 2002.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας, το πρόβλημα του χρέους της και οι υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής της ικανότητας από τους οίκους αξιολόγησης, αφήνουν προβληματισμένους τους αναλυτές που ανησυχούν για το μέλλον της αγοράς ακινήτων.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki