Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΗΠΑ : Πως η αγορά κατοικίας επηρέασε την ανάκαμψη

Στην αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ οι πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών σημείωσαν νέα μεγάλη πτώση κατά -27,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλ.’10, μετά την πτώση τους κατά -7,1% σε μηνιαία βάση τον Ιούν.’10 και κατά -2,2% τον Μάϊο’10, ενώ σε ετήσια βάση ήταν επίσης μειωμένες κατά -25,5%. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων λαμβάνει τώρα εξαιρετικά πτωτική τάση, ιδιαίτερα μετά την λήξη του μέτρου επιστροφής φόρου στις αγορές κατοικιών.

Ήδη έχει προηγηθεί η αρνητική εξέλιξη όσον αφορά την επίσης μεγάλη πτώση του αριθμού των κατοικιών που εισήλθαν στο στάδιο της κατασκευής τον Ιούλ.’10, καθώς και των εκδόσεων νέων αδειών οικοδομών. Είναι εμφανές ότι η ευνοϊκή εξέλιξη που υπήρξε στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιούν.’10 δεν είχε συνέχεια, αφού η αγορά ακινήτων, μαζί με την αγορά εργασίας, εξελίσσονται τώρα με εξαιρετικά αρνητικό τρόπο και ενδέχεται να συμβάλλουν αρνητικά στην ανάπτυξη της οικονομίας στα επόμενα 3μηνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση των αρνητικών στοιχείων για τις πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών οδήγησε σε νέα μεγάλη πτώση των χρηματιστηριακών αγορών στις ΗΠΑ και παγκοσμίως και ενίσχυσε την πιθανότητα για εμφάνιση αρνητικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ σε κάποιο από τα επόμενα 3μηνα. Ήδη οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στις ΗΠΑ σηματοδοτούν τη διαμόρφωση του πληθωρισμού σε πολύ χαμηλά (ή και σε αρνητικά επίπεδα) στα επόμενα έτη, αφού και στα 10ετή ομόλογα η απόδοση διαμορφώνεται τώρα κάτω του 2,5%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki