Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οικολογικό μπαλκόνι

Ζέστη το καλοκαίρι , πολύ κρύο τον χειμώνα και τσιμέντο. Αυτές είναι οι επιπτώσεις απο την κυριαρχία του μπετόν σε μία πόλη που πριν με 50 χρόνια ανάσανε το καλοκαίρι απο τα βορειαδάκι της Πάρνηθας  και της Πεντέλης.Το αντίδοτο; Το πράσινο.Και αφού οι Κυβερνήσεις  δεν κανουν τίποτε για να το προστατέψουν ας κάνουμε κάτι εμείς στη βεράντα ή στην αύλη.
Θυμάρι, φασκόμηλο, λεβάντες, ρίγανη, δυόσμος, μαντζουράνα είναι μόνο μερικά από τα φυτά που μπορούν να  αλλάξουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο την ποιότητα ζωής σε ένα σπίτι σε πολυκατοικία. Η επιλογή θα πρέπει να γίνει  έτσι ώστε να μη χρειάζονται πολύ νερό και να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες της Αθήνας αλλά και στο κρύο.  Υπάρχουν φυτά  που δεν απαιτούν πολύ νερό και άλλα που συγκρατούν υγρασία. Έτσι, τροφοδοτούν τα διπλανά τους που δεν έχουν αυτή την ικανότητα.Το όφελος πέραν απο την αισθητικής είναι ότι  το σπίτι είναι φοβερά δροσερό το καλοκαίρι. Αλλά και τον χειμώνα υπάρχουν σημαντικά οφέλη, αφού ο κήπος λειτουργεί ως μόνωση.
Όσο για το κόστος, οι ειδικοί τονίζουν ότι για μία πράσινη ταράτσα οι πολίτες θα χρειαστεί να δώσουν περίπου όσα θα έδιναν για μία καλή μόνωση. Δηλαδή περίπου από 100- 120 ευρώ ανά τ.μ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki