Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οικοδομικές άδειες σε 2 χρόνια

Η μεγάλη καθυστέρηση – οχτώ μήνες με δύο χρόνια - της έγκρισης μελετών για την ανέγερση κτιρίων στην Αρκαδία, από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, με έδρα την Πάτρα, ήταν το θέμα της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε και συζητήθηκε στη Βουλή την προηγούμενη Πέμπτη, ο Ο. Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας.
Παρά το γεγονός ότι από τον Οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προβλέπεται το Τμήμα Νεότερων Μνημείων στην Τρίπολη, «δεν δόθηκαν  ποτέ τα κονδύλια για να μπορεί να ενεργοποιηθεί», όπως και ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, παραδέχθηκε κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι η έγκριση μελετών ανέγερσης κτιρίων στην Αρκαδία, γίνεται από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος με έδρα την Πάτρα, προκαλώντας αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση των οικοδομικών αδειών.
Κατά τη συζήτηση, επισημάνθηκε  ότι «σε μια περίοδο κρίσης, που θέλουμε να γίνουν επενδύσεις, που θέλουμε να μπορεί να φτιάξει ένας άνθρωπος το σπίτι του, δεν μπορεί να περιμένει δύο χρόνια ολόκληρα για να πάρει μια έγκριση». Σύμφωνος ήταν και ο κ.Π. Γερουλάνος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στόχος του ενιαίου – πλέον – Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «είναι να αρχίσει να εξυπηρετεί τον πολίτη σε κάθε περιφέρεια ".

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki