Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρείς χιλιάδες αυθαίρετα...

sfyri-dikastiΣτις 3.000 φθάνουν τα αυθαίρετα που έχουν κτιστεί στην Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, στον ποταμό Λούρο και σε άλλες προστατευόμενες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Αυτό προέκυψε κατα την  συνάντηση που είχε η  Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, Μαργαρίτα Καραβασίλη και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Στη σύσκεψη  που αφορούσε σε θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του νομού, επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που έχουν διαπιστωθεί από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, όπως η καταστροφή της κοίτης των ποταμών -ιδιαίτερα του Εύηνου- από αυθαίρετες και παράνομες αμμοληψίες σε αμμοχάλικο. Ακόμη μίλησαν για το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης σε προστατευόμενες περιοχές, όπως του ποταμού Λούρου και της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υποκατάταση των παραδοσιακών «πελάδων» από αυθαίρετες κατοικίες, που φτάνουν ακόμη και τις 3.000.
Η Ειδική Γραμματέας συνέστησε τον άμεσο συντονισμό των ενεργειών μεταξύ ΥΠΕΚΑ, Περιφέρειας και Νομαρχίας, ώστε να εξευρεθούν αποτελεσματικές λύσεις ριζικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, με προτεραιότητα στον έλεγχο των αμμοληψιών και στην αντιμετώπιση των αυθαιρέτων κτισμάτων στις προστατευόμενες περιοχές. Επεσήμανε ότι για το θέμα εκδόθηκε πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο διαπιστώνει σοβαρές παραβάσεις σε σχετικές Διοικητικές Πράξεις, που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς και στην Έκδοση Οικοδομικών Αδειών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki