Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μεταβιβάσεις μετ΄εμποδιων

Μπλακάουτ στις μεταβιβάσεις και στις αγοραπωλησίες ακινήτων προκαλεί η δυσκολία στη συγκρότηση των επιτροπών ενστάσεων.Μέχρι να επιλυθούν οι ενστάσεις, τα ακίνητα παραμένουν μπλοκαρισμένα.

 

Αν και το πρόβλημα δεν είναι σημερινό βρίσκεται και πάλι στη επικαιρότητα λόγω της επικείμενης ανάρτησης στο Κτηματολόγιο για τον Δήμο της Αθήνας που αρχίζει στις 15 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στάδιο στην όλη διαδικασία της κτηματογράφησης όπου οι ιδιοκτήτες θα πρέπει για 2 μήνες (τέσσερις οι κάτοικοι εξωτερικού και το Δημόσιο) να ελέγξουν πως έχει καταγραφεί η περιουσία τους κι αν υπάρχουν λάθη θα πρέπει να υποβληθούν απαραίτητες ενστάσεις.

 

Η διαφορά ωστόσο με το προηγούμενο στάδιο (αυτό της προανάρτησης που ολοκληρώθηκε στις 23 Αυγούστου) είναι ότι εδώ όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν, γίνονται μόνο μέσω των αρμόδιων επιτροπών ενστάσεων εφόσον δεν αφορούν επικαιροποίηση στοιχείων ή πρόδηλα σφάλματα.

 

 

Και εδώ σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά τα θέματα του Κτηματολογίου, έγκειται το μεγάλο πρόβλημα. Οι επιτροπές που συνεδριάζουν μία φορά την εβδομάδα (και αποτελούνται από δικαστικούς, τοπογράφους, νομικούς με τους αναπληρωτές τους και γραμματεία) έχουν πρόβλημα στη συγκρότηση τους –κυρίως- λόγω της απασχόλησης των τοπογράφων μηχανικών σε έργα κτηματογράφησης σε όλη τη χώρα αλλά και για οικονομικούς λόγους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki