Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η τυμβωρυχία στην αγορά ακινήτων

Την τραγελαφική  κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά ακινήτων  φυσικά να εκμεταλλευτούν Ελληνες και ξένοι «επενδυτές» οι οποίοι διαθέτουν ρευστό και ζητούν να αγοράσουν στη μισή τιμή από την αντικειμενική αξία.

Βεβαίως, από την άλλη, εκατοντάδες ιδιοκτήτες, υπό το βάρος της υπέρμετρης φορολόγησης, πουλάνε όσο όσο την περιουσία τους. Ετσι, πολλά διαμερίσματα στο κέντρο πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, με 200 και 300 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, από πολίτες που δεν μπορούν να πληρώνουν τους φόρους.

Το νέο φαινόμενο που παρουσιάζεται τέλος είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες πηγαίνουν στην εφορία και «παρακαλούν» τους εφόρους να πάρουν τα ακίνητά τους, να τα ενοικιάζει το κράτος και να κρατά τις εισπράξεις για τα οφειλόμενα από τους φόρους. Υπάρχουν ακόμη και όσοι εκχωρούν τους τίτλους ιδιοκτησίας στο κράτος σε αντάλλαγμα για τις οφειλές τους στην εφορία.

Μέσα σ' αυτή την κατάσταση και με τον ΕΝΦΙΑ να ισχύει από φέτος, οι ιδιοκτήτες, τουλάχιστον για τρια ακόμη χρόνια θα πληρώνουν με βάση τις αντικειμενικές «μαϊμού», ελπίζοντας ότι θα δικαιωθούν στα δικαστήρια όπου ζητούν δικαιότερη φορολόγηση κι όχι δήμευση της περιουσίας τους κατά παράβαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος και διεθνών συνθηκών που προστατεύουν την ιδιοκτησία και τα περιουσιακά δικαιώματα και κατοχυρώνουν τη φορολογική ισότητα ανάλογα με τις δυνάμεις καθώς και την αναλογικότητα κ.λπ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki