Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η κλοπή του αιώνα

«Βόμβα» φόρων για ακόμη δύο χρόνια τουλάχιστον περιμένει εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη, φόρους μεταβίβασης, ΦΠΑ στην οικοδομή και πλήθος άλλων επιβαρύνσεων με πλαστές αντικειμενικές αξίες.

Το οικονομικό επιτελείο δρομολογεί την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών οι οποίες θα ισχύσουν ωστόσο από το 2016 ή το 2017. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι φόροι που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία θα συνεχίσουν να υπολογίζονται στις πλαστές αξίες που αποδέχεται η εφορία και οι οποίες είναι τις περισσότερες φορές πολύ πάνω από τις εμπορικές τιμές.Μέχρι τότε, ωστόσο, θα ισχύει μια μεγάλη φορολογική αδικία αφού οι υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες είναι υψηλότερες των ζητούμενων τιμών από 3% έως 33% ανάλογα με την περιοχή, ενώ στα παλαιά διαμερίσματα το ποσοστό κυμαίνεται από 20% έως 70% ανάλογα με την περιοχή.

Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για μια εκτεταμένη φοροκλοπή σε βάρος χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων. Τα παραδείγματα από την αγορά, που δείχνουν ότι οι αντικειμενικές είναι πολύ πάνω από τις εμπορικές αξίες, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki