Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως διώχνουν τους έλληνες αγοραστές

Το «πόθεν έσχες» στην αγορά κατοικίας, έχει οδηγήσει στη ματαίωση εκατοντάδων συναλλαγών τους τελευταίους μήνες. Αιτία, το γεγονός ότι έχει επιλεγεί η εφαρμογή του «πόθεν έσχες» στην αντικειμενική τιμή των ακινήτων και όχι στην πραγματική.

Ως εκ τούτου, πολλοί ενδιαφερόμενοι αγοραστές διαπιστώνουν ότι χρειάζεται να δικαιολογήσουν εισοδήματα που δεν έχουν και που πιθανώς δεν απέκτησαν ποτέ. Εν ολίγοις, ακόμα κι αν ένα διαμέρισμα αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ πωληθεί προς 70.000 ευρώ, ο αγοραστής θα κληθεί να δικαιολογήσει την προέλευση κεφαλαίων 100.000 ευρώ, έστω κι αν δεν χρειάστηκε να δαπανήσει το εν λόγω ποσό για την απόκτηση του ακινήτου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν φορείς της αγοράς, ακόμα κι αν ο αγοραστής επικαλεστεί ανάλωση κεφαλαίου από αποταμιεύσεις παλαιότερων ετών προκειμένου να μπορέσει να δικαιολογήσει την αγορά ακινήτου, θα υποστεί έλεγχο στα εισοδήματα που δήλωνε τα προηγούμενα χρόνια. Αν δεν μπορέσει να δικαιολογήσει κάποια από αυτά τα εισοδήματα, η εφορία θα τα εκλάβει ως «κρυφό πλουτισμό» και θα τα φορολογήσει με συντελεστή 45%.

Φυσικα, με τον τρόπο αυτό απομακρύνονται και οι λιγοστοί έλληνες αγοραστές απο την προοπτική της αγοράς ενός ακινήτου , ακόμα και αν αυτό πρόκειται για πρώτη κατοικία και ο φαύλος κύκλος της ύφεσης συνεχίζεται...

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki