Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το γιατρικό

Tα στοιχεία για την πορεία της αγοράς ακινήτων αποκαλύπτουν την έκταση και την ένταση του προβλήματος που καλείται να αντιμετωπίσει η αγορά ακινήτων. Σημαντική μείωση των επενδύσεων σε ακίνητα υποχώρηση των τιμών κατοικίας σε πολλές περιοχές της χώρας, αύξηση του αριθμού των αδιάθετων κατοικιών, και τέλος αύξηση του αριθμού των κενών καταστημάτων είναι τα στοιχεία εκείνα που «φωτογραφίζουν» το σημερινό πρόσωπο της αγοράς ακινήτων. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι που θα σταματήσει αυτή η κατηφόρα , πότε θα σταματήσει και τι χρειάζεται για να σταματήσει. Απλά ερωτήματα με δύσκολες απαντήσεις θα σκεφτεί κάποιος. Και όμως οι δύσκολες απαντήσεις είναι εκείνες που συνδυάζονται με απλές λύσεις οι οποίες θα πρέπει να αναζητηθούν στην ίδια την αγορά. Για παράδειγμα , πριν μερικές μέρες βρέθηκα σε ένα υποκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας μεγάλης εμπορικής τράπεζας. Εκεί διαπίστωσα το πραγματικό πρόβλημα της αγοράς. Στα περίπου 15 λεπτά που παρέμεινα έγινα μάρτυς σφραγίσματος 4 επιταγών, είδα 3 ανθρώπους να παρακαλούν τον υπάλληλο να δώσει πίστωση χρόνου ώστε το στεγαστικό τους δανειο να μη μπει σε οριστική καθυστέρηση , είδα επίσης να σφραγίζεται μία επιταγή που έληγε μετά από 20 μέρες με πρόφαση ότι ο εκδότης της δεν πήγαινε καλά οικονομικά (σ.σ. η καλή πίστη πήγε περίπατο) .

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της αγοράς σήμερα , η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως ντόμινο αφού:

- οι επαγγελματίες με τις σφραγισμένες επιταγές θα ξενοικιάσουν τους επαγγελματικούς τους χώρους.

-τα τρία σπίτια θα βγουν στο σφυρί είτε από την τράπεζα είτε από τους δανειολήπτες οι οποίοι θα προσπαθήσουν να μη χάσουν το σπίτι τους για λίγα ευρώ.

- Οι «επιχειρηματίες» του χρήματος θα πνίγουν εκείνους οι οποίοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν και για αυτό θα χρησιμοποιούν όλα τα όπλα ακόμα και άληκτες επιταγές που έχουν στα χέρια τους.

Φυσικά οι «επιχειρηματίες θα έχουν ρευστότητα αλλά οι υπόλοιποι , οι πολλοί , που δίνουν τον σφυγμό της αγοράς θα χρειαστούν πολύ χρόνοι για να ορθοποδήσουν. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η αγορά δεν πρόκειται να ξεπεράσει την κρίση με ασκήσεις επί χάρτου αλλά με συγκεκριμένες κινήσεις που έχει ανάγκη . Και αυτές οι κινήσεις δεν πρόκειται να ανακαλυφθούν στα επίσημα γραφεία αλλά όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται θα πρέπει να τις αναζητήσει εκεί που κτυπά η καρδιά της αγοράς : στις τράπεζες , στις εφορίες , στα καταστήματα , στις βιομηχανίες κ.α.. εκεί ….γιατρικό. Σε διαφορετική περίπτωση καθημερινά το αδιέξοδο θα μεγαλώνει. -

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki