Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δασκαλόπουλος: υποεκτιμημένη η αγορά ακινήτων!

Η ελληνική αγορά ακινήτων όχι μόνο δεν είναι φούσκα αλλά αντίθετα εμφανίζεται υποεκτιμημένη, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας στη συνάντηση του Συμβουλίου των Προέδρων της BUSINESSEUROPE (Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων), που συνήλθε στη Μαδρίτη, την Παρασκευή.
Ο κ.Δασκαλόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προβλήματά της και θα επανέλθει σε τροχιά ανταγωνιστικής ανάπτυξης με δημοσιονομική σταθερότητα, υπογραμμίζοντας ότι:
-Το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, είναι στα ίδια επίπεδα με αυτό της Αυστρίας και της Πορτογαλίας, το χρέος της γενικής κυβέρνησης είναι στα ίδια επίπεδα με αυτό της Ιταλίας και το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης είναι το 4ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη των 27.
-Επειδή το χρέος του ιδιωτικού τομέα είναι στα επίπεδα του μέσου όρου της Ευρώπης, η συνολική δανειακή επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας είναι επίσης στα επίπεδα του μέσου όρου της Ευρώπης. Παράλληλα, το τραπεζικό σύστημα έχει μία ισχυρή κεφαλαιακή βάση, η πιστωτική πολιτική που ακολουθεί είναι η πιο συντηρητική στην Ευρώπη και η αγορά των ακινήτων δεν έχει εξελιχθεί σε φούσκα —το αντίθετο μάλλον, εμφανίζεται ως υποεκτιμημένη.
-Τα δύο διαρθρωτικά προβλήματα, λοιπόν, που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας αφορούν στο συνδυασμό του υψηλού ελλείμματος και του υψηλού χρέους και στη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών. Παράλληλα, ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει το κόστος της πιστοληπτικής υποβάθμισης του δημοσίου τομέα –γεγονός που συνεπάγεται την ουσιαστικά αδικαιολόγητη με αναφορά στα πραγματικά επιχειρηματικά δεδομένα επιβάρυνσή του με υψηλότερο κόστος κεφαλαίων».
Ο κ. Δασκαλόπουλος παρουσίασε τέλος τα βασικά στοιχεία του Μνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki