Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κίνητρα για την αγορά ζητούν οι μεσίτες

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή που δέχονται κυρίως τα ακίνητα, να δοθούν κίνητρα στο να επανέλθουν τα χρήματα που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό και να επενδυθούν - αξιοποιηθούν στην χώρα μας, με μια μείωση της φορολογίας ακινήτων στο 50% ζητούν οι μεσίτες.
Σύμφωνα με τα όργανα του κλάδου, τα  μέτρα που έχουν επιβληθεί  μέσω του φορολογικού νόμου δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα και αποτελούν αντικίνητρα  για την ανάπτυξη της Κτηματαγοράς.
«Βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα οικονομική ύφεση που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα κρατήσει και πότε θα υπάρξει σταθερότητα  και ανάκαμψη. Ο παράγων ψυχολογία  επηρεάζει και αυτός με τη σειρά του την αρνητική εικόνα της Ελληνικής κτηματαγοράς. Από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, καταθέσεις στις Ελληνικές Τράπεζες ξεπερνούν τα 400 δις εκατομμύρια ευρώ, και πόσα άλλα έχουν διοχετευτεί σε τράπεζες του εξωτερικού», τονίζουν οι μεσίτες.
«Είναι επιβεβλημένη ανάγκη η πολιτεία να βρει λύσεις για να ξεπαγώσει την ήδη παγωμένη κτηματαγορά και υπάρχουν τρόποι που μπορεί εύκολα ο τρίτος πυλώνας της οικονομίας να αρχίσει και πάλι να λειτουργεί. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με φορείς του Υπουργείου Οικονομικών για να συζητήσουμε ώστε να βρούμε μια διέξοδο στα προβλήματα που ανακύπτουν από τις μειωμένες αγοραπωλησίες (αύξηση της ανεργίας, μείωση του τζίρου σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, και μειωμένα έσοδα για το κράτος)».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki