Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η αξιολόγηση της McKinsey για την Eurobank Properties

Η McKinsey & Company, η διεθνής εταιρία συμβούλων μεγάλων επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και κυβερνήσεων, πραγματοποίησε πανευρωπαϊκή έρευνα για τις εταιρείες ακινήτων. Εξετάστηκαν συνολικά 48 από τις μεγαλύτερες εταιρείες με περίπου € 250 Β σε AUM (~ 30-35% της συνολικής Ευρωπαϊκής αγοράς). Στην έρευνα αυτή συμμετείχε και η Eurobank Properties (η μοναδική Ελληνική εταιρεία).
Τα αποτελέσματα που αφορούν στην Eurobank Properties, δείχνουν περιθώριο κέρδους 4.9%, σαφώς υψηλότερο από το 2.9% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου. Περιθώριο λειτουργικού κόστους 1.7%, αρκετά χαμηλότερο του Ευρωπαϊκού μέσου όρου του 4.1%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στα άμεσα κόστη, όπου το σχετικό περιθώριο της Eurobank Properties ήταν 1.3% συγκρινόμενο με το 3.6% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ποσοστό δανεισμού 11% σε σύγκριση με 57% μέσου όρου, γεγονός που καθιστά την Eurobank Properties ως την πιο αμυντική εταιρεία. Τέλος στον δείκτη AUM/FTE (δηλαδή κεφάλαια υπό διαχείριση ανά υπάλληλο) η Eurobank Properties είναι στα € 30 εκ. σε σχέση με € 22 εκ. του Ευρωπαϊκού μέσου όρου γεγονός που αντικατοπτρίζει την υψηλή παραγωγικότητα της εταιρείας.
Οι παραπάνω δείκτες αφορούν τα αποτελέσματα του 2008. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2009 υπάρχει σημαντική βελτίωση σε όλους τους παραπάνω δείκτες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki