Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το στοίχημα της Pasal

Ακόμα μία εισηγμένη εταιρεία του κλάδου των ακινήτων που οδηγείται στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα είναι πλέον η Pasal Development, η οποία κατέθεσε εντός της εβδομάδας αίτηση για υπαγωγή της στις ευεργετικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε η εταιρεία Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική.

Η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει τη συναίνεση της πλειονότητας των πιστωτριών τραπεζών της αναφορικά με τη σχετική κίνηση, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εργαζομένους, πιστωτές, την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) ανερχόταν σε 137,4 εκατ. ευρώ, έναντι 146,6 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013. Αντίστοιχα, η αξία των επενδυτικών ακινήτων της Pasal Development διαμορφώνεται σε 140,3 εκατ. ευρώ και των συμμετοχών της σε 28,5 εκατ. ευρώ.

Τα δύο σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της Pasal Development είναι το ποσοστό της τάξεως του 37% που ελέγχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Trastor ΑΕΕΑΠ και φυσικά το εμπορικό κέντρο Athens Heart στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Χαμοστέρνας. Αναφορικά με τη συμμετοχή της στην Trastor, ήδη από τον προηγούμενο Ιούνιο η διοίκηση της εταιρείας συζητεί πιθανή ρευστοποίηση του ποσοστού της ή πώληση μέρους της συμμετοχής σε στρατηγικό επενδυτή. Στον αντίποδα, πρόθεση της διοίκησης είναι να διατηρήσει υπό τον έλεγχό της το Athens Heart, προχωρώντας σε περαιτέρω ανάπτυξή του μέσω της προσθήκης χρήσεων ψυχαγωγίας. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, έχουν αποκτηθεί τα τελευταία χρόνια όμορα οικόπεδα. Αντικείμενο του σχεδίου εξυγίανσης, πέραν της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει και έκταση 25 στρεμμάτων στο Λαύριο, για την οποία δρομολογούνταν μελέτες για την ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος που θα απευθυνόταν σε αγοραστές εκτός Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, η Pasal Development κατέγραψε ζημίες μετά από φόρους που διαμορφώθηκαν σε 3,23 εκατ. ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki