Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ξενοδοχειακές ...ιστορίες

Παρέμεινε κλειστό για περίπου δύο χρόνια, από το 2012, ωστόσο, δεν θα απαιτηθούν παρά 10 μήνες, εωσότου υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής και το ξενοδοχείο Gerakina Beach ανοίξει εκ νέου τις πόρτες του. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι η μονάδα θα επαναλειτουργήσει τον Μάιο του 2015, με την κατασκευαστική εταιρεία Άκτωρ να έχει αναλάβει την ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη μεταξύ της θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ και του σχήματος Oaktree Capital-ΣΑΝΗ η σύμβαση, προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την ολική ανακαίνιση της ιστορικής ξενοδοχειακής μονάδας.

Η δεύτερη επένδυση της Oaktree

Το Gerakina beach θα αποτελέσει τη δεύτερη μεγάλη επένδυση των Oaktree Capital- ΣΑΝΗ που έχει, ήδη, αναπτύξει το θέρετρο Oceania club στα Νέα Μουδανιά.

Το Gerakina βρίσκεται  στον συνοικισμό Γερακινής στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και είναι δυναμικότητας 503 δωματίων ή 955 κλινών. Είναι συνολικής επιφάνειας 24.345 τ.μ. και βρίσκεται σε έκταση 86,9 στρεμμάτων. Το ξενοδοχείο, που ανήκε στην Εθνική Τράπεζα, πουλήθηκε, αρχές του περασμένου Μαίου, στο επενδυτικό fund Oaktree και την εταιρεία Σανη των αδελφών Ανδρεάδη. Πέρασε στην ΕΤΕ επειδή η προηγούμενη μισθώτρια εταιρεία, η Star Hotels, αποχώρησε, πριν από δύο χρόνια, λόγω οφειλών.

Το ξενοδοχείο, που πριν κλείσει απασχολούσε 250 άτομα, θα μετατραπεί σε πέντε αστέρων (από τριών σήμερα), αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής.

Στην επαναλειτουργία του Gerakina προσβλέπει η τοπική κοινωνία, με το εκεί εργατικό κέντρο να έχει προχωρήσει συχνά, σε πολυάριθμα διαβήματα, για την εύρεση λύσης για το ξενοδοχείο.  Υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 άτομα επισκέπτονταν το Gerakina beach σε εβδομαδιαία βάση, τροφοδοτώντας την παραλιακή ζώνη της Γερακινής.

 

Όσον αφορά το Oaktree ιδρύθηκε το 1995 από τον Χάουαρντ Στάνλεϊ Μαρκς και τον Μπρους Καρς, με έδρα στο Λος Άντζελες. Διαθέτει περισσότερα από 15 γραφεία σε Ευρώπη και Ασία, διαχειρίζεται μεταξύ άλλων κεφάλαια ασφαλιστικών ταμείων των ΗΠΑ και του Καναδά και ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην ευρύτερη αγορά του real estate, ιδιαίτερα σε πολυτελή ακίνητα-φιλέτα

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki