Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο τζογος των επενδυτών

Η ελληνική αγορά ακινήτων και ξενοδοχείων έχει προσελκύσει πολύ μεγάλα ονόματα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Μετάξύ αυτών, ξεχωρίζουν τα deal της York Capital και της Oaktree Capital Management. Η πρώτη απέκτησε έναντι 125 εκατ.ευρώ ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Πανγαία ΑΕΕΑΠ που πλέον ελέγχεται από την Invel Real Estate και οδεύει προς το Χ.Α. Οι νέοι ιδιοκτήτες της Πανγαία έχουν δηλώσει πως στόχος είναι η ΑΕΕΑΠ να καταστεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στη Ν. Ευρώπη, με περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

Αντίστοιχα, η Oaktree Capital Management μαζί με τη ΣΑΝΗ Α.Ε. των αδερφών Ανδρεάδη απέκτησαν το ξενοδοχείο Gerakina Beach στη Χαλκιδική, που άνηκε στην Εθνική Τράπεζα, ενώ έχουν ήδη αποκτήσει το Oceania Club επίσης στη Χαλκιδική. Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει πολυετή συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη μίας νέας αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων-resorts στην Ελλάδα.

Βεβαίως, το deal που “ξεκλείδωσε” τις νέες επενδύσεις και τις επερχόμενες ήταν αυτό της καναδική Fairfax για την εισόδό της στη Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ. Μόλις πρόσφατα η Eurobank παραχώρησε (όπως προβλέπει το πλάνο αναδιάρθρωσης του ομίλου που εγκρίθηκε από την ΤτΕ και προβλέπει την πώληση περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχών με ορίζοντα το 2018), το 13,47% της Eurobank Properties, το οποίο αποκτήθηκε από τα γνωστά funds Capital και Wellington.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki