Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τζόγος εκατομμυρίων με logistics

Η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., ανακοίνωσε  την  υπογραφή συμφωνητικού για την απόκτηση χαρτοφυλακίου αποθηκών στην περιοχή του Ασπροπύργου Αττικής.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τρία ακίνητα με αποθηκευτική χρήση συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας  37.800 τμ περίπου, τα οποία θα είναι 100% εκμισθωμένα κατά την ημερομηνία απόκτησής τους. Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου θα ανέλθει σε €17 εκατ. ενώ η μισθωτική απόδοση εισόδου αναμένεται να είναι διψήφια.
Παράλληλα, τη δημιουργία επενδυτικής εταιρείας ακινήτων ή άλλου οχήματος (fund) που θα ασχολείται αποκλειστικά με το χώρο των logistics προωθεί ομάδα Ελλήνων και ξένων επενδυτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και στελέχη με πολυετή παρουσία στο real estate. Πρώτος στόχος του fund θα είναι η τεράστια ακίνητη περιουσία που άφησαν πίσω τους πολλές μεγάλες εταιρείες μεταφορών ή / και logistics που είτε χρεοκόπησαν τα τελευταία χρόνια, είτε βρίσκονται σε δεινή θέση και εξετάζουν την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων. Δεύτερος στόχος είναι να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ταχεία ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά στην ευρύτερη αγορά των μεταφορών. Οι εμπνευστές του fund επικαλούνται στοιχεία διεθνών οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και ο ΟΟΣΑ για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως κόμβος μεταφορών και θεωρούν πως η ευκαιρία είναι μεγάλη για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής εφοδιαστικής αλυσίδας. Θεωρούν πως οι αυξημένες εμπορευματικές ροές στα λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και στον ελληνικό χώρο. Στη τελευταία μελέτη του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία επισημαίνεται πως αν οι δραστηριότητες στα ελληνικά λιμάνια είχαν καλύτερη διαχείριση, το ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 2,5% μέχρι το 2018, με βάση και σχετική έρευνα της Εθνικής Τράπεζας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki