Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το προφιλ των μνηστήρων του Αστερα

Ποιο  είναι το προφιλ των  τέσσερων  «μνηστήρων» του Αστέρα Βουλιαγμένης;

Colony Capital - Dolphin Capital

Η αμερικανική Colony Capital, ιδρύθηκε το 1991 στην Καλιφόρνια και έχει επενδύσεις και υποδομές σε πολλές χώρες. Μεταξύ άλλων έχει επενδύσει σε πρότζεκτ όπως το «Atlantic City Hilton», το «Las Vegas Hilton», τα «Raffles Hotels & Resorts», τα «Fairmont Hotels and Resorts», η «Swisshotel» και τα «One & Only Hotels & Resorts», αλλά και το «Costa Smeralda» της Σαρδηνίας. Στο σχήμα συμμτέχει και η Dolphin Capital του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη που ιδρύθηκε το 2005, και συμμετέχει σε αρκετούς διαγωνισμούς ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ. Επενδύει στην ανάπτυξη οργανωμένων τουριστικών θερέτρων κυρίως στην ΝΑ Ευρώπη και στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει 14 μεγάλα έργα υπό ανάπτυξη (π.χ. Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Κροατία).

Jermyn street real estate fund IV LP

To συγκεκριμένο fund διαχειρίζεταιη AGG Jeremyn Street IV, ένα επενδυτικό κεφάλαιο της Μέσης Ανατολής, με έδρα το Λονδίνο, το οποίο επενδύει παγκοσμίως συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο ιδιωτικών κεφαλαίων, hedge funds και επενδυτικών εταιρειών real estate με έμφαση στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Εγινε ιδιαίτερα γνωστή όταν το 2012, μέσω κοινοπραξίας αγόρασε από τη κρατική ρωσική ενεργειακή εταιρεία «Inter RAO» το μερίδιό της στην Enel OGK-5 (θυγατρική της ιταλικής Enel). Το τίμημα ανήλθε στα 625 εκατ. δολάρια, και επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες τοποθετήσεις αραβικών κεφαλαίων στη ρωσική αγορά.

Lamda Erga Anaptyxis

Η εταιρεία (100% θυγατρική της LAMDA Development) συμμετέχει για την κατασκευή συγκροτήματος γραφείων, τηλεοπτικών studios και έκθεσης αυτοκινήτων. Σημειώνεται ότι στο χαρτοφυλάκιο της Lamda Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), αλλά και οικιστικά συγκροτήματα.

Plepi Holdings LTD

O όμιλος Olayan είναι ένας παγκόσμιος όμιλος στο σχήμα του οποίου συμμετέχει με μειοψηφικό πακέτο η εταιρεία ΤΕΜΕΣ του έλληνα επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ιδιοκτήτη του «Costa Navarino» στη Μεσσηνία. Ο Ομιλος Olaygan, ο οποίος έχει επενδύσει στην Ελλάδα και κατά το παρελθόν χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πλέον περιζήτητους επενδυτές παγκοσμίως, ενώ συμμετέχει σε σημαντικές εταιρείες όπως η Coca-Cola και οι τράπεζες Credit Suisse και Morgan Stanley και την Chipita.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki