Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατασκευαστικές : Υπόθεση λίγων

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) την υπογραφή μνημονίου με τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς για την μεταβίβαση του 80% της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική. Η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική, είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας (ΑΕΓΕΚ -IMPREGILO-ANSALDO T.S.F.-SELI-ANSALDOBREDA) που κατασκευάζει το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα και έχει περάσει στις δανείστριες τράπεζές της εδώ και καιρό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, το Μνημόνιο Συναντίληψης με τις τράπεζες περιλαμβάνει:

- Την απόκτηση του 80% των μετοχών της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική, αφού πρώτα μετατραπούν σε προνομιούχες άνευ ψήφου μετοχές,

- την απόκτηση μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,992% του μετοχικού κεφαλαίου της (μητρικής) ΑΕΓΕΚ, και

- την ανάληψη από την ΑΚΤΩΡ της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική «για τα υπό εκτέλεση έργα της, με σκοπό την εύρυθμη, έγκαιρη και απρόσκοπτη αποπεράτωσή τους», όπως αναφέρεται. Ωστόσο, η λύση αφορά μόνο την ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική και όχι το σύνολο του ομίλου .

Έτσι, εκκρεμεί η μοίρα είναι της ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ, η οποία «τρέχει» αρκετά μεγάλα δημόσια έργα στην Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου έχει μεγάλα -υπό κατασκευή- έργα και συμμετοχές σε κοινοπραξίες, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο αυτοκινητόδρομος Άγιοι Σαράντα - Ελληνικά σύνορα στην Αλβανία, ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Αρδάνιο - Ορμένιο, ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο - Αμβρακία, το τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής της Πελοποννήσου, το φράγμα Γαδουρά στη Ρόδο, το 10% του «Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου», το υδροηλεκτρικό έργο του Ιλαρίωνα της ΔΕΗ, τα φράγματα Νεστορίου Καστοριάς και Ασωπού Κορινθίας, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, και ο κάθετος άξονας Θεσσαλονίκης - Σερρών. Η ΑΕΓΕΚ μεγάλωσε στο διάστημα 2002-2006 όταν συγχωνεύθηκε δια της απορρόφησης με τις εταιρίες ΔΟΜΗΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε., ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ Α.ΤΕ.ΒΕ. και ΑΞΩΝ Α.ΤΕ.ΒΕ, και στη συνέχεια με τις κατασκευαστικές ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και ΜΕΤΩΝ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki