Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Διέξοδος για τις κατασχέσεις

Την δυνατότητα να επενδύουν σε σπίτια και γιαπιά θα έχουν σύντομα η ΑΕΕΑΠ  και αυτό μπορεί να διευκολύνει τις  χιλιάδες κατασχέσεις που ετοιμάζουν οι τράπεζες. Αυτό θα συμβεί καθώς οι εταιρίες αυτές που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά είναι θυγατρικές τραπεζών.

Πάντως σημαντικές αλλαγές στις εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία επιφέρει το νομοσχέδιο που κατέθεσε, χθες, προς διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών. Με το σχέδιο νόμου καταργείται, στην πράξη, η έξοδος από το χρηματιστήριο εισηγμένης εταιρείας, σε περίπτωση υποβολής προς αυτήν δημόσιας πρότασης από μη εισηγμένη. Και αυτό επειδή θα απαιτείται πλειοψηφία 95% για την απόφαση εταιρικού μετασχηματισμού (συγχώνευση, διάσπαση ή μετατροπή), η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή των μετοχών από το χρηματιστήριο. Η ρύθμιση αυτή θα επιτρέψει την δημιουργία ΑΕΕΑΠ-μαμούθ, ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης των Eurobank Properties και της Εθνικής Πανγαία, χωρίς τα εμπόδια που αρχικά είχαν παρουσιαστεί. Παύει, δηλαδή, να υφίσταται ο κίνδυνος της διαγραφής από το χρηματιστήριο της Eurobank Properties, εξαιτίας της υποβολής δημόσιας πρότασης από την Εθνική.

Την ίδια στιγμή, με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, το νέο σχήμα που θα προκύψει από τη «συνένωση των ΑΕΕΑΠ της Εθνικής και της Eurobank», η Marfin Real Estate και η Trastor θα μπορούν να επενδύουν σε οικιστικά ακίνητα. Ωστόσο, τίθεται ως προϋπόθεση ότι αυτού του είδους οι επενδύσεις θα πρέπει να είναι χαμηλότερες του 25% του συνόλου των επενδύσεων. Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών θα επιτρέψει στις εταιρείες επένδυσης σε ακίνητα να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για την αξιοποίηση εκτάσεων γης, ξενοδοχείων, αλλά και μαρίνων. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στις ΑΕΕΑΠ να επενδύουν σε υπό ανέγερση ακίνητα, ή σε οικόπεδα για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής ακινήτου.

Στη επενδυτική δυνατότητα των συγκεκριμένων εταιρειών περιλαμβάνονται ακίνητα που βρίσκονται υπό αποπεράτωση, επισκευή, αναπαλαίωση, συντήρηση ή αλλάζει η χρήση τους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki