Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ζημιές 27.1 εκατ.

Η σημαντική απομείωση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατά 46,1 εκατ. ευρώ, έναντι 11,8 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οδήγησε την Eurobank Properties σε ζημίες ύψους 27,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 8,2 εκατ. ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Παρασκευή. Η μεγάλη αυτή μείωση στην αξία των ακινήτων οφείλεται στην επίπτωση των διαρκώς κλιμακούμενων μακροοικονομικών προβλημάτων στην αγορά γενικότερα και στην αγορά των ακινήτων ειδικότερα, πιέζοντας τόσο τις τιμές όσο και τα ενοίκια, σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Εάν αφαιρεθεί η επίπτωση αυτή, τα μετά από φόρους κέρδη διαμορφώνονται στα 19 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 20 εκατομμυρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ειδικότερα, η πορεία των βασικών μεγεθών της εταιρείας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 και σε σχέση με πέρυσι ήταν η ακόλουθη:

1) Τα έσοδα από ενοίκια μετά από τις προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις παρουσίασαν μείωση κατά 9% σε 19,8 εκατ. ευρώ.

2) Τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 19% σε 4,4 εκατ. ευρώ, λόγω της αυξητικής πορείας των καταθετικών επιτοκίων και της επιτυχούς διαχείρισης των διαθεσίμων.

3) Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 11% από 1,8 εκατ. ευρώ.

4) Τα χρηματοοικονομικά έξοδα μειώθηκαν κατά 14% σε 1,8 εκατ. ευρώ, λόγω των μειωμένων δανειακών κεφαλαίων και της μείωσης των επιτοκίων Euribor.

5) Τα έξοδα από φόρους αυξήθηκαν κατά 13% σε 1,7 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της επιβολής του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών.

Η Εσωτερική Αξία της Εταιρείας (NAV) παρουσίασε μείωση στα 630 εκατ. ευρώ ή 10,32 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 11,24 ευρω την 30η Ιουνίου 2011. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση της εύλογης αξίας του χαρτοφυλακίου. Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο με discount 64% περίπου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki