Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δύο νέα θεματικά πάρκα

Δύο νέα ψυχαγωγικά θεματικά πάρκα με την επωνυμία «Δεινοσαυρόπολις» και «Ωκεανόπολις» σκοπεύει να δημιουργήσει στα Σπάτα, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν της Αττικής, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Aττικού Ζωολογικού Πάρκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημόσιες τουριστικές υπηρεσίες ενέκριναν, πρόσφατα, τη σκοπιμότητα για τη δημιουργία των δύο θεματικών πάρκων, ανοίγοντας τον δρόμο για τη λειτουργία τους.

Τα νέα πάρκα θα λειτουργήσουν σε όμορες εκτάσεις του υφιστάμενου Πάρκου και θα βρίσκονται υπό την ομπρέλα δύο εταιρειών θυγατρικών της «Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε.». Οι εκτάσεις για τη δημιουργία τους έχουν, ήδη, αποκτηθεί από το 2006. Το πρώτο πάρκο, η «Δεινοσαυρόπολις», χαρακτηρίζεται ως  Μουσείο Εξέλιξης των Ειδών, με έμφαση στην εποχή των Δεινοσαύρων. Θα είναι μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη και έχουν συναφθεί συνεργασίες για τη λειτουργία του με εταιρείες από το εξωτερικό και ειδικότερα από την Ιαπωνία, την Αγγλία, την Κίνα, τη Δανία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ. Θα αναπτύσσεται σε έκταση 10 στρεμμάτων, ενώ το Μουσείο θα καλύπτει 3.000 τ.μ. Παράλληλα, προγραμματίζεται στον περιβάλλοντα χώρο και η κατασκευή αίθουσας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Η «Δεινοσαυρόπολις», που αποτελεί μία επένδυση με προϋπολογισμό της τάξης των 5 εκατ. ευρώ, θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2013.

Το δεύτερο Πάρκο, η «Ωκεανόπολις», θα είναι ένα πρότυπο ενυδρείο διεθνών προδιαγραφών και πέντε φορές μεγαλύτερη από το μέγεθος του Ενυδρείου της Κρήτης, καλύπτοντας 8.500 τ.μ. σε μία έκταση 14 στρεμμάτων.Οι εργασίες για την κατασκευή του Πάρκου θα ξεκινήσουν του χρόνου, με ορίζοντα ολοκλήρωσής τους το 2014. Ο προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος θα ανέλθει σε 8,5 εκατ. ευρώ. Και για τα δύο ψυχαγωγικά θεματικά Πάρκα έχουν κατατεθεί αιτήσεις ένταξής τους στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki