Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρείς αγορές 53 εκατ.

Στην αγορά τριών ακινήτων συνολικής αξίας 53 εκατ. ευρώ αποφάσισε να προχωρήσει η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π., στα πλαίσια των ενεργειών για την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού και την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου.

Το πρώτο ακίνητο είναι κέντρο αποθήκευσης και διανομής (logistics center) συνολικής επιφανείας 33.911 τμ στο 27° χλμ της Παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου στην Ελευσίνα. Χρήστες του ακινήτου είναι οι εταιρείες Orphee Beinoglou & Sato, η δε συνολική μισθωτική αξία ανέρχεται σε 1,96 εκατ. ευρώ. Η αξία του ακινήτου, σύμφωνα με εκτίμηση του ΣΟΕ ανέρχεται σε 24,4 εκατ. ευρώ. Το τίμημα αγοράς ανέρχεται σε 23,5 εκατ. ευρώ και η εκτιμώμενη αρχική απόδοση (entry yield) υπολογίζεται σε 8,3%.

Το δεύτερο ακίνητο είναι το εμπορικό κέντρο Kosmopolis, συνολικής επιφανείας 22.753 τμ που βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας 73 στον Δήμο Αμαρουσίου και περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης, κινηματογραφικές αίθουσες, εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης. Τα ετήσια μισθώματα για το 2012 εκτιμώνται σε 1,79 εκατ. ευρώ. Η αξία του ακινήτου, σύμφωνα με εκτίμηση του ΣΟΕ ανέρχεται σε 22,5 εκατ. ευρώ, το τίμημα αγοράς ανέρχεται σε 22,15 εκατ. ευρώ και η εκτιμώμενη αρχική απόδοση (entry yield) υπολογίζεται σε 8,1%.

Τέλος, το τρίτο ακίνητο αφορά τριώροφο κτήριο γραφείων με ισόγειο χώρο εκθέσεων και υπόγειους χώρους στάθμευσης επί της Λ. Κηφισίας 168 στο Μαρούσι. Μέρος των χώρων γραφείου είναι μισθωμένο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τα ετήσια μισθώματα για το 2012 εκτιμώνται σε 600 χιλ. ευρώ. Η αξία του ακινήτου, σύμφωνα με εκτίμηση του ΣΟΕ ανέρχεται σε 8,4 εκατ. ευρώ, το τίμημα αγοράς ανέρχεται σε 7,45 εκατ. ευρώ και η εκτιμώμενη αρχική απόδοση (entry yield) υπολογίζεται σε 8,1%.

Η απόκτηση των παραπάνω ακινήτων αυτών θα γίνει με εκταμίευση 17,3 εκατ. ευρώ μετρητών και δανεισμό ύψους 35,8 εκατ. ευρώ και μετά από το νομικό και τεχνικό έλεγχο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki