Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

80 "λουκέτα" σε ξενοδοχεία

Περίπου ογδόντα λουκέτα έχουν ήδη μπει σε ξενοδοχειακές μονάδες το 2011 και τα δωμάτια που αφαιρέθηκαν «ανέρχονται» πλέον σε 1.500, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) και παρουσίασε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Τσακίρης. Ο κ. Τσακίρης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στοιχείων, τόνισε πως οι ξενοδοχειακές μονάδες που έκλεισαν είναι κυρίως μικρές μονάδες που επλήγησαν από το μέτρο της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, καθώς ήταν δυσβάστακτο το κόστος γι' αυτές.

Εκτίμησε πως αναμένεται νέο κύμα λουκέτων στα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, ενώ μόνο στην Αθήνα έχουν ήδη χαθεί περίπου 2.000 κρεβάτια! Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της έρευνας του ΙΤΕΠ, φαίνεται πως το 2009 και το 2010 ολοκληρώθηκαν οι επενδύσεις που είχαν ξεκινήσει πριν από το 2008, καθώς τότε είχαν ενταχθεί πολλά νέα επενδυτικά σχέδια στον αναπτυξιακό νόμο. «

Αντίθετα, οι επενδυτικές δραστηριότητες έχουν περιοριστεί σημαντικά μετά την έναρξη της κρίσης και το γεγονός αυτό οδήγησε σε μείωση των νέων μονάδων που εντάσσονται στο δυναμικό της χώρας με χρονική υστέρηση δύο ετών. Αλλωστε, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία, ενώ το 1990 το μέσο ξενοδοχείο διέθετε 35 δωμάτια, το 2011 τα ελληνικά ξενοδοχεία διαθέτουν 41 δωμάτια κατά μέσο όρο. Η κρίση οδήγησε σε διακοπή της λειτουργίας αρκετών μονάδων που εξυπηρετούσαν κατά βάση ημεδαπούς πελάτες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki