Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατασκευαστικές : Θέλουν δημόσια ακίνητα

Τα δημόσια ακίνητα που θα βγουν προς πώληση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του εγχώριου κατασκευαστικού τομέα, όπως και οι κλάδοι της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων, ενώ η διεκδίκηση κρατικών συμμετοχών σε άλλους τομείς θα γίνει επιλεκτικά από κάθε όμιλο ανάλογα με τη στρατηγική και τα ενδιαφέροντά του. Το σίγουρο είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα δούμε μικτά σχήματα, είτε ξένων με Ελληνες είτε πολλών Ελλήνων μαζί. Στον μεγαλύτερο εγχώριο κατασκευαστικό όμιλο, την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο κλάδος των ακινήτων είναι από αυτούς που ενδιαφέρουν τον όμιλο, υπό προϋποθέσεις και πάντα με το σκεπτικό ότι τα δημόσια ακίνητα που θα βγουν μέσω διαγωνισμών θα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Η διοίκηση, πάντως, της εταιρείας θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος κλάδος θα είναι ο λιγότερο χαμένος σε σχέση με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας - εξ ου και το ενδιαφέρον - και δηλώνει ότι θα εξετάσει όλες τις περιπτώσεις δημοσίων ακινήτων που θα βγουν στην «αγορά» μέσω διαγωνισμών.

Ο κλάδος των ακινήτων είναι αυτός που ενδιαφέρει και τον όμιλο J&P Aβαξ, ο οποίος επίσης ζητάει απολύτως ξεκάθαρο καθεστώς σε σχέση με τις χρήσεις γης αλλά και νομική κάλυψη από τυχόν δικαστικές προσφυγές, δεδομένου ότι ο όμιλος συμμετέχει ήδη σε επενδύσεις που έχουν μπλοκαριστεί λόγω προσφυγών στο ΣτΕ (η περίπτωση της πρώην Ολυμπιακής εγκατάστασης Κανόε Καγιάκ Σλάλομ είναι μία από αυτές).

Ο έτερος μεγάλος εγχώριος όμιλος 7ης τάξης, η Ιντρακάτ φαίνεται ότι επίσης δεν θα μείνει έξω από τον χορό των αποκρατικοποιήσεων. Ο όμιλος θα εκδηλώσει επιλεκτικά ενδιαφέρον για συγκεκριμένες εταιρείες του Δημοσίου που θα βγουν προς πώληση στο προσεχές διάστημα και θα αφορούν κυρίως τον κλάδο των υποδομών σε συνεργασία με ξένους ομίλους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki