Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρείς ρυθμίσεις για τα ενοίκια

Τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στις εμπορικές μισθώσεις ακινήτων και αναμένεται να ανακουφίσουν άμεσα την αγορά και να ελαφρύνουν τα υψηλά κόστη των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε την Πέμπτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.Πρόκειται:

1) Δημιουργία εξωδικαστικού μηχανισμού επίλυσης διαφορών για την αναπροσαρμογή εμπορικών μισθωμάτων.
2) «Πάγωμα» των ενοικίων για 5 χρόνια στα θέατρα και τους κινηματογράφους.

3) Μείωση κατά 20% στα ενοίκια ξενοδοχείων που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου καθώς και «πάγωμα» συμβάσεων για 12 χρόνια.

Οι ρυθμίσεις αυτές αναμένεται να επηρεάσουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, καθώς 7 στις 10 στεγάζονται σε μισθωμένα καταστήματα και γραφεία και το κόστος μάλιστα της μίσθωσης αποτελεί το 20% - 30% του συνολικού λειτουργικού κόστους κάθε επιχείρησης. Με τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών επιτυγχάνεται με μια απλή και αποτελεσματική διαδικασία λίγων μόλις εβδομάδων (1 μήνας), η γρήγορη αναπροσαρμογή και χωρίς κανένα κόστος των εμπορικών μισθώσεων, με αμοιβαίες υποχωρήσεις ενοικιαστών και ιδιοκτητών, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, που οδηγεί σε σημαντική μείωση των επαγγελματικών ενοικίων. Με το «πάγωμα» των ενοικίων για 5 χρόνια στα θέατρα και τους κινηματογράφους, που υπολογίζονται σε 500 σε όλη την επικράτεια, στηρίζεται έμπρακτα ο πολιτισμός που πλήττεται άμεσα από την οικονομική κρίση. Και με την οριζόντια μείωση κατά 20% στα ενοίκια 204 ξενοδοχείων που ανήκουν σε ΝΠΔΔ καθώς και «πάγωμα» συμβάσεων για 12 χρόνια, παρακάμπτονται δραστικά οι αγκυλώσεις που υπάρχουν στην αναδιαπραγμάτευση μισθωμάτων, όταν εμπλέκονται φορείς του Δημοσίου και ενισχύεται δραστικά ο τουρισμός που αποτελεί ναυαρχίδα της ανάπτυξης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki