Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν ακίνητα

Τα ακίνητα φέρνουν ρευστό και αντιμετωπίζουν προβλήματα και για το λόγο αυτό πολλές εταιρίες έχουν να προχωρήσει σε ρευστοποίηση ή άλλης μορφής αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους. Αναμέσα στις εταιρίες συγκαταλέγονται:

* ΑΓΕΤ Ηρακλής: Πριν μερικές εβδομάδες έβγαλε σε δεύτερο διαγωνισμό τα κεντρικά γραφεία της στη Λυκόβρυση. Πρόκειται για ακίνητο 29.657 τ.μ. με κτήριο γραφείων 11.517 τ.μ. επί της οδού Σοφ. Βενιζέλου 49 - 51 στη Λυκόβρυση, στο οποίο περιλαμβάνονται ακόμη και βοηθητικές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας περί τα 426 τ.μ.

* Η Αγροτική τράπεζα προχωρεί και αυτή σε πώληση ακινήτων. Οικόπεδα, κτήρια, αποθήκες είναι στην πρώτη γραμμή των ακινήτων που πωλούνται.Πρόκειται για ακίνητα ιδιοκτησίας της σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας: την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Νάουσα, τη Σαντορίνη, τη Χίο, Χαλκίδα, την Καρδίτσα και το νομό Ηλείας. Πρόσφατα η τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση οικοπέδου - φιλέτου στη Λ. Αλεξάνδρας αντί 5 εκατ. ευρώ. * Ο Μπάμπης Βωβός έχει θέσει προς πώληση δύο τουριστικά ακίνητα, στον Πόρο αξίας 40 εκατ. ευρώ και στο Σούνιο 15 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν πάντως δεν υπήρξαν αγοραστές. Παράλληλα, πούλησε κτήρια ή μέρος κτηρίου στη Λ. Κηφισίας και στη Λ. Συγγρού ενώ άλλα 15 εκατ. εισέπραξε για την πώληση ακινήτου στο Μαρούσι.

* Η Elmec Sport προχώρησε σε σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης αξίας 40 εκατ. ευρώ για ακίνητα στο Νέο Φάληρο. Οσο για την Elbisco πούλησε ακίνητα αξίας άνω των 3 εκατ. ευρώ στα Σκόπια.

*Η ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ ανακοίνωσε την πώληση οικοπέδων σε 17 βιομηχανικές περιοχές με έκπτωση μέχρι 25%. Αφορά τις περιοχές: Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Φλώρινα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Λαμία, Τρίπολη, Καλαμάτα, Μελιγαλά και Σίνδο.

* Μέσα στο 2010 η Βιοτέρ υπέγραψε συμφωνία sale and leaseback για τρία από τα 5 κτήρια στον Αγιο Στέφανο η οποία απέφερε πάνω από 13 εκατ. ευρώ. Η εισηγμένη διαθέτει απάνω από 30 ακίνητα αξίας 80 εκατ. ευρώ.

* Η Ντρουκφάρμπεν πρόσφατα πώλησε και επαναμίσθωσε βιομηχανικό κτήριο στον Ασπρόπυργο αντί 10 εκατ.

* Η Siemens προχώρησε σε πωλήσεις ακινήτων. Στη Θεσσαλονίκη οικόπεδο 106 στρεμμάτων πουλήθηκε αντί 25 εκατ. ευρώ ενώ προς πώληση είναι τα γραφεία της γερμανικής εταιρείας στο Μαρούσι, 5.500 τ.μ. σε οικόπεδο 11 στρεμμάτων.

* Πρόσφατα έκλεισε και η συμφωνία για την εξαγορά δέκα ακινήτων της Aldi στη Θεσσαλονίκη από τη Lidl. Πρόκειται για οικόπεδα με ή χωρίς κτίσμα, στα περισσότερα από τα οποία λειτουργούσαν μέχρι πρότινος εκπτωτικά καταστήματα ειδών διατροφής. Η Aldi επίσης, πουλά και τα δύο μεγάλα logistics center σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

* Τέλος, περισσότερα από 70 καταστήματα έχει πουλήσει η Ατλάντικ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki